prijava_e
Novica

Finalist državnega prvenstva Tomac: “Naslednje leto bom zmagal” (VIDEO)


TS


V ponedeljek, 6. julija, se je na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor s polfinalnimi in finalnimi obračuni v dvojicah zaključilo državno prvenstvo v članski konkurenci. Za TV Maribor sta pred kamere stopila državna prvaka Blaž Vidovič in Žiga Kovačič, svoje vtise pa je strnil tudi podprvak Maj Tomac. 



VEČ O DOGAJANJU NA DP 2020


Dan po tem, ko se je na Štajerskem zaključilo člansko državno prvenstvo v posamični konkurenci, smo na igriščih TK Branik Maribor dobili tudi državne prvake v dvojicah. Po osvojenem naslovu v starostni kategoriji U18, sta še drugič letos na državnem prvenstvu vso konkurenco pokorila Žiga Kovačič in Blaž Vidovič. Tenisača TK Terme Ptuj sta bila v finalu s 6:1, 3:6 in 10:8 boljša od naveze Jurman M./Tomac M.


"Potrebovala sva tudi nekaj športne sreče. Match tie-break v dvojicah je vselej loterija, v kateri lahko vsak premaga vsakega. Veliko je odvisno od sreče, mogoče malo več tudi od odločnosti," je po osvojenem naslovu dejal Vidovič, ki se je v posamični konkurenci uspešno prebil skozi kvalifikacijsko sito, nato pa ga je v 2. krogu glavnega dela turnirja zaustavil Bor Artnak (TK As Litija).


S prikazanim in doseženim je bil zadovoljen tudi Vidovičev soigralec, klubski kolega Žiga Kovačič. "Ta dva državna prvenstva sva odigrala zares dobro. Sva zelo dobro uigrana."


Tomac z jasnimi načrti

Izjemno prepričljivo sta vse do finala delovala tudi Matjaž Jurman (TK Triglav Kranj) in Maj Tomac (ŠRD Max Ljubljana), ki sta prvi obračun dobila s kar 6:0 in 6:0. V finalu jima je zmanjkalo nekaj športne sreče. "Proslavljala nekaj preveč ne bova. Rezultat je boljši kot na zimskem državnem prvenstvu, kjer sva končala v polfinalu, tako da napredek sva naredila," je dejal Tomac, ki zdaj odhaja na študij v ZDA, in dodal: "Naslednje leto, ko se vrnem, bom zmagal."




Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.