Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Člansko državno prvenstvo z naslovom zaključili navezi Kovačič/Vidovič in Brglez/Klaneček (FOTO)


TS, 6.7.2020 17:01:00

Po tem, ko se je včeraj zaključilo Telemach državno prvenstvo v posamični konkurenci, smo danes na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor dobili še članske državne prvake v dvojicah. V moški konkurenci sta se naslova veselila Žiga Kovačič in Blaž Vidovič, medtem ko sta državni prvakinji v ženski konkurenci postali Pija Brglez in Saša Klaneček.VEČ O DOGAJANJU NA DP 2020 (POSAMEZNO)


V moških dvojicah se je v lov za najboljši par v državi podalo 12 dvojic. Že pred polfinalom so se od tekmovanja poslovile vse 4 postavljene dvojice, kar je na široko odprlo vrata do naslova preostalim navezam. Priložnost sta najbolje znala izkoristiti Žiga Kovačič in Blaž Vidovič (oba TK Terme Ptuj), ki sta v polfinalu ugnala navezo Križnik M./Obrul L., v velikem finalu pa po izjemno tesnem in napetem boju še Matjaža Jurmana (TK Triglav Kranj) in Maja Tomca (ŠRD Max Ljubljana).


Branilca naslova Jakob Aljaž Kaplja (TK Radomlje) in Bor Schweiger Mužar (TK Krka Otočec) sta v četrtfinalu klonila proti Roku Jarcu (TK Triglav Kranj) in Nejcu Škorjancu (ŠD LTA).


Telemach državno prvenstvo, dvojice (M), polfinale, 6.7.

Križnik M./Obrul L. - Kovačič Ž./Vidovič B. 3:6, 3:6
Jarc R./Škorjanc N. - Jurman M./Tomac M. 1:6, 6:7(1)

Finale: Kovačič Ž./Vidovič B. - Jurman M/Tomac M. 6:1, 3:6, 10:8
V ženski konkurenci lanskoletni zmagovalki Tjaša Klevišar in Tara Katarina Milič naslova nista branili.  Za prvi nosilki sta bili postavljeni Hana Bečirovič Novak in Moni Potrč (obe ŽTK Maribor), ki sta v polfinalu morali priznati premoč Tinkari Kovač (TK Šentjur) in Leeloo Obrul (TK Branik Maribor). Slednji sta se v finalu za lovoriko potegovali proti Piji Brglez (TK Branik Maribor) in Saši Klaneček (ŽTK Maribor), ki sta pred tem v polfinalu odpravili dvojico Belinger A/Jurič N.


Zmage s 7:5 in 6:2 ter s tem naslova državnih prvakinj sta se razveselili Pija in Saša.

Telemach državno prvenstvo, dvojice (Ž), polfinale, 6.7.

(1)Bečirovič Novak H./Potrč M. - Kovač T./Obrul L. 4:6, 7:6(5), 7:10
Brglez P./Klaneček S. - (2)Belinger A./Jurič N. 6:4, 6:4

Finale: Kovač T./Obrul L. - Brglez P./Klaneček S. 5:7, 2:6Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.