prijava_e
Novica

Zala U16: V Ljubljani turnir z zmagama zaključila Viriantova in Puntarič


TS


Na igriščih Teniške akademije Breskvar in Športnega društva Hannah se je zaključilo odprto prvenstvo v starostni kategoriji Zala U16. Med fanti se je po zmagi nad Timom Kuštrom (TK Center Court) naslova razveselil predstavnik TD Slovan Nikola Puntarič, medtem ko je pri dekletih najboljše za konec prihranila 1. nosilka Maša Viriant (TK Radomlje), ki je bila v finalu boljša od Lije Mumlek (ŽTK Maribor).



VEČ O SOBOTNEM DOGAJANJU
VEČ O NEDELJSKEM DOGAJANJU



V konkurenci deklet sta včerajšnji odlični polfinalni predstavi Maše Viriant in Lije Mumlek napovedovali ogorčen boj za končno zmago. Tenisačici, ki sta tekom turnirja pokazali največ, sta bili zelo izenačeni v prvem nizu, ko je le-ta pripadel Viriantovi, pa je predstavnica ŽTK Maribor popustila. Maša je na drugi strani nadaljevala odločno in oddrvela proti zasluženemu naslovu.


Zala U16 - dekleta, OP ŠD Hannah, polfinale, 5.7.
(1)Viriant M. - Fajt V. 6:2, 6:4
(7)Hadžiselimović N. - Mumlek L. 0:6, 1:6

Finale, 6.7.
(1)Viriant M. - Mumlek L. 6:4, 6:0


Turnir dvojic ni potekal.

VSI REZULTATI:
- Zala U16, OP ŠD HannaH (dekleta, posamezno)




Fantje so se tokrat za zmago na odprtem prvenstvu merili na igriščih TA Breskvar. Mesto v ponedeljkovem finalu sta si zagotovila Nikola Puntarič (TD Slovan), ki je v polfinalu po izjemni borbi presenetil 1. nosila Joba Japlja (TK Spin Medvode), ter Tim Kušter (TK Center Court), ki je premagal Japljovega klubskega kolega Vanjo Joksovića, pred tem pa ugnal tudi 2. nosilca Davida Černeta (TA Breskvar).


V finalu je več pokazal Puntarič, ki je dvoboj dobil s 6:3 in 6:4 ter tako močno nadgradil rezultat, ki ga je pred kratkim dosegel na odprtem prvenstvu v Velenju, ko ga je v 2. krogu zaustavil Žiga Švec.


Zala U16 - fantje, OP TA Breskvar, polfinale, 5.7.
(1)Japelj J. - (4)Puntarič N. 7:5, 5:7, 3:6
(3)Joksović V. - (6)Kušter T. 3:6, 2:6

Finale, 6.7.:
(4)Puntarič N. - (6)Kušter T. 6:3, 6:4


Turnir dvojic ni potekal.

VSI REZULTATI
- Zala U16, OP TA Breskvar (fantje, posamezno)



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.