Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Odzivi: Razboršek izpolnil svojo željo, Pislakova o dodatnem čaru, ki ga prinaša igranje na domačih tleh


TS, 6.7.2020 9:23:00

Po končanem Telemach članskem državnem prvenstvu na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor so svoje misli strnili glavni akterji. Pred mikrofon sta stopila oba zmagovalca, Nik Razboršek in Manca Pislak, ki sta dobila enega najbolje zasedanih državnih prvenstev v zadnjih letih, nekaj besed pa je dodala tudi finalistka Tina Cvetkovič. FOTOGALERIJAŽe sama prijavna lista je napovedovala, da bomo na državnem prvenstvu v Mariboru spremljali vrhunski tenis tako v moški kot tudi ženski konkurenci. Prav imena, ki so se prijavila na turnir, so za nastopanje prepričala tudi novega državnega prvaka Nika Razborška. "Občutki so zelo dobri. Po dolgem času sem se vrnil na slovenska tla in tu odigral enega od turnirjev. Nekako je bila moja želja in tudi želja moje družine, da vse državne naslove od 12. leta starosti dalje (op. U12, U14, U16, U18) dopolnim še z osvojenim članskim turnirjem," je po finalni zmagi nad branilcem naslova Maticem Špecom povedal 26-letni Litijan in dodal: "Zares je bilo v užitek igrati na domačih tleh. Konkurenca je bila zelo močna. Ko sem videl, da bo igral Blaž Kavčič, da so tu Matic (Špec), Tom (Kočevar-Dešman), tudi mladi Bor (Artnak), sem vedel, da bom nastopil tudi sam."


VEČ O DOGAJANJU NA TELEMACH DP 2020 


Pislakovi se je obrestovalo poslušanje nasvetov trenerja

Tako kot v moški konkurenci, se je tudi v ženski naslova državne prvakinje veselila levičarka. A to je bilo znano že pred začetkom finalnega obračuna, saj sta se za najboljšo v državi pomerili Manca Pislak in Tina Cvetkovič. Za zadnji obračun je nekaj več svežine v nogah imela 3 leta starejša Ljubljančanka, ki je dvoboj dobila s 6:2 in 6:4. "Zadovoljna sem s svojo igro v finalu. Držala sem se tega, kar sva se dogovorila s trenerjem," je dejala Pislakova, ki za nastopanje na domačih tleh vselej najde nekaj dodatne motivacije. Ko te na domačih tleh pride spremljati toliko ljudi, dobiš dodaten val energije. Turnir je bil zares super organiziran, lepo nam je bilo od petka do nedelje. Ker ne igramo velikokrat v Sloveniji, ima vsak turnir še nek večji čar."


Ljubljančanka je priznala, da je v zadnjem času pogrešala tenis. "To, da smo bili tu skupaj tako moški kot tudi ženske, je bilo super. Lepo, da smo se uspeli v tem težkem času zbrati v tako močni zasedbi, saj turnirjev res ni veliko. To nam zagotovo lahko predstavlja neko podlago za naprej," je dodal Pislakova.


Pred mikrofon je po končanem državnem prvenstvu v posamični konkurenci stopila tudi Radoveljčanka Tina Cvetkovič, ki je za razliko od Pislakove v nedeljo odigrala dva obračuna. "Z državnim prvenstvom sem zadovoljna. Pot do finala je bila težka, imela sem zahtevnejši žreb od nasprotnice, kar se je poznalo tudi v finalu. Zadovoljna sem z napredkom v igri, ki sem ga pokazala kljub utrujenosti. Lahko rečem, da se delo, ki sem ga vložila v zadnjih mesecih že obrestuje. "


Državno prvenstvo se bo v ponedeljek zaključilo s polfinalnimi in finalnimi obračuni v konkurenci dvojic.Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.