Državna prvaka levičarja Nik Razboršek in Manca Pislak (DOPOLNJENO)

TS

Na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor smo dobili državna prvaka v posamični konkurenci. Vnovično zmagoslavje lanskoletnega prvaka Matica Špeca je v moški konkurenci preprečil Nik Razboršek, medtem ko je v ženski konkurenci finalni obračun dveh levičark dobila Manca Pislak. Finale v dvojicah sledi v ponedeljek.

Na Štajerskem se je nedeljski spored začel že ob 10. uri, ko bi morala biti na sporedu oba polfinalna obračuna v moški in ženski konkurenci. Zaradi predaje Annike Planinšek (ŽTK Maribor) je brez boja v finale napredovala Manca Pislak (TK Maja Matevžič), ki je tako imela na voljo nekaj dodatnega počitka pred finalnim obračunom. V drugem ženskem polfinalu sta se med seboj pomerili Pia Marija Rebec (TC Ljubljana) in Tina Cvetkovič (ŠDTŠR). Radoveljčanka, ki je pred kratkim skupaj s TK Triglav Kranj osvojila tudi Telemach člansko ligaško tekmovanje, je unovčila svoje mednarodne izkušnje in slavila zmago s 6:3 in 6:4.

V finalu dveh levičark smo spremljali raznovrstno in dinamično igro, ki je na koncu naslov prinesla Manci Pislak. Ljubljančanka je prvi niz dobila z rezultatom 6:2, v drugem pa imela prvi dve zaključni žogici že pri vodstvu s 5:3, ko so se nato v igro Pislakove prikradle dvojne napake. Kljub zapravljenim priložnostim je Manca ostala zbrana in obračun zaključila v naslednji igri.

VEČ O SOBOTNEM DOGAJANJU

Telemach državno prvenstvo, TK Branik Maribor, ženske (posamezno), polfinale
Rebec P. M. - (4)Cvetkovič T. 3:6, 4:6
Pislak M. - Planinšek A. b.b.

Finale: (4)Cvetkovič T. - Pislak M. 2:6, 4:6

Žrebna lista in več informacij o turnirju:
- Telemach DP, članice (posamezno)

Razboršek do naslova brez izgubljenega niza

V moški konkurenci smo v enem od polfinalnih dvobojev spremljali obračun klubskih kolegov TK As Litija Nika Razborška in Bor Artnak. Slednji je še enkrat več dokazal, da njegovi izjemni rezultati v letošnji sezoni (zmaga na zimskem državnem prvenstvu U16 ter poletni naslov državnega prvaka U16 in U18) niso slučaj. Razboršku je v prvem nizu kar nekajkrat odvzel začetni udarec, a Nik se ni dal in dvoboj zaključil z zmago s 6:4 in 6:2.

V drugem polfinalu je na krilih včerajšnje zmage proti Blažu Kavčiču z odlično igro nadaljeval Matic Špec (ŽTK Maribor). Lanskoletnemu državnemu prvaku se je poizkušal zoperstaviti Luka Miklavčič (ŠRD Max Ljubljana), ki je po malce slabšem uvodnem nizu še posebej zapretil v nadaljevanju obračuna. Špec se je moral za zmago pošteno potruditi, kar se je poznalo tudi v kasnejšem finalu. Tam je Razboršek pokazal bistveno več in z odlično igro prišel do zaslužene zmage. Končni rezultat je bil 6:2 in 6:2.

Telemach državno prvenstvo, TK Branik Maribor, moški (posamezno), polfinale
Špec M. - Miklavčič L. 6:2, 7:5
Artnak B. - (2)Razboršek N. 4:6, 2:6

Finale: Špec M. - (2)Razboršek N. 2:6, 2:6