prijava_e
Novica

Državna prvaka levičarja Nik Razboršek in Manca Pislak (DOPOLNJENO)


TS


Na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor smo dobili državna prvaka v posamični konkurenci. Vnovično zmagoslavje lanskoletnega prvaka Matica Špeca je v moški konkurenci preprečil Nik Razboršek, medtem ko je v ženski konkurenci finalni obračun dveh levičark dobila Manca Pislak. Finale v dvojicah sledi v ponedeljek. 



Na Štajerskem se je nedeljski spored začel že ob 10. uri, ko bi morala biti na sporedu oba polfinalna obračuna v moški in ženski konkurenci. Zaradi predaje Annike Planinšek (ŽTK Maribor) je brez boja v finale napredovala Manca Pislak (TK Maja Matevžič), ki je tako imela na voljo nekaj dodatnega počitka pred finalnim obračunom. V drugem ženskem polfinalu sta se med seboj pomerili Pia Marija Rebec (TC Ljubljana) in Tina Cvetkovič (ŠDTŠR). Radoveljčanka, ki je pred kratkim skupaj s TK Triglav Kranj osvojila tudi Telemach člansko ligaško tekmovanje, je unovčila svoje mednarodne izkušnje in slavila zmago s 6:3 in 6:4.


V finalu dveh levičark smo spremljali raznovrstno in dinamično igro, ki je na koncu naslov prinesla Manci Pislak. Ljubljančanka je prvi niz dobila z rezultatom 6:2, v drugem pa imela prvi dve zaključni žogici že pri vodstvu s 5:3, ko so se nato v igro Pislakove prikradle dvojne napake. Kljub zapravljenim priložnostim je Manca ostala zbrana in obračun zaključila v naslednji igri.


VEČ O SOBOTNEM DOGAJANJU 


Telemach državno prvenstvo, TK Branik Maribor, ženske (posamezno), polfinale
Rebec P. M. - (4)Cvetkovič T. 3:6, 4:6 
Pislak M. - Planinšek A. b.b.

Finale: (4)Cvetkovič T. - Pislak M. 2:6, 4:6


Žrebna lista in več informacij o turnirju:
- Telemach DP, članice (posamezno)




Razboršek do naslova brez izgubljenega niza

V moški konkurenci smo v enem od polfinalnih dvobojev spremljali obračun klubskih kolegov TK As Litija Nika Razborška in Bor Artnak. Slednji je še enkrat več dokazal, da njegovi izjemni rezultati v letošnji sezoni (zmaga na zimskem državnem prvenstvu U16 ter poletni naslov državnega prvaka U16 in U18) niso slučaj. Razboršku je v prvem nizu kar nekajkrat odvzel začetni udarec, a Nik se ni dal in dvoboj zaključil z zmago s 6:4 in 6:2.


V drugem polfinalu je na krilih včerajšnje zmage proti Blažu Kavčiču z odlično igro nadaljeval Matic Špec (ŽTK Maribor). Lanskoletnemu državnemu prvaku se je poizkušal zoperstaviti Luka Miklavčič (ŠRD Max Ljubljana), ki je po malce slabšem uvodnem nizu še posebej zapretil v nadaljevanju obračuna. Špec se je moral za zmago pošteno potruditi, kar se je poznalo tudi v kasnejšem finalu. Tam je Razboršek pokazal bistveno več in z odlično igro prišel do zaslužene zmage. Končni rezultat je bil 6:2 in 6:2.



Telemach državno prvenstvo, TK Branik Maribor, moški (posamezno), polfinale
Špec M. - Miklavčič L. 6:2, 7:5
Artnak B. - (2)Razboršek N. 4:6, 2:6

Finale: Špec M. - (2)Razboršek N. 2:6, 2:6


Žrebna lista in več informacij o turnirju:
- Telemach DP, člani (posamezno)



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.