Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Presenečenje na Štajerskem: Branilec naslova Špec v četrtfinalu državnega prvenstva izločil Kavčiča


TS, 4.7.2020 21:07:00

Sobotni dan na Telemach članskem državnem prvenstvu je postregel z velikim številom presenečenj. Največjega je brez dvoma pripravil branilec naslova Matic Špec, ki je v četrtfinalu izločil 1. nosilca turnirja Blaža Kavčiča. Tudi med člani še naprej melje Bor Artnak, ki bo v polfinalu izzval 2. nosilca Nika Razborška. Pri ženskah se je od prvih 4 nosilk v polfinale prebila le Tina Cvetkovič. 25-letni Mariborčan Matic Špec (ŽTK Maribor) še naprej potrjuje, da se na domačih tekmovanjih počuti odlično. Po tem, ko je v lanski sezoni prav tu, na igriščih TK Branik Maribor, prišel do naslova državnega prvaka, mu tudi letos na Štajerskem kaže odlično. V prvih dveh nastopih je z odličnima predstavama nadigral Matica Dimica (TK Triglav Kranj) in Anžeta Arha (TD Slovan), največje presenečenje pa pripravil v četrtfinalu, ko je na kolena spravil Blaža Kavčiča (TK Triglav Kranj). Prvi Slovenec, ki se je kdajkoli prebil med najboljših 100 tenisačev na svetu, je tekmo pričel bolje in prvi niz dobil s 6:4. Špec je odgovoril na najboljši možen način. Najprej je rezultat v nizih poravnal na 1:1, v odločilnem tretjem pa ohranil zbranost in iz turnirja izločil 1. nosilca.


V polfinalu se bo Špec pomeril proti Luki Miklavčiču (ŠRD Max LJ), ki na poti do polfinala še ni izgubil niza. Še naprej naravnost blesti tudi državni prvak v starostni kategoriji Zala U16 in Petrol U18 Bor Artnak. Predstavnik TK As Litija je v četrtfinalu nadigral 4. nosilca Gašperja Bezjaka (ŽTK Maribor), finalno vstopnico pa bo lovil proti klubskemu kolegu, levičarju Niku Razboršku.


Telemach državno prvenstvo, TK Branik Maribor, moški (posamezno), četrtfinale
(1)Kavčič B. - Špec M. 6:4, 5:7, 7:10
Jeran A. - Miklavčič L. 6:7(1), 4:6
Artnak B. - (4)Bezjak G. 6:2, 6:1
Planinšek F. J. - (2)Razboršek N. 4:6, 3:6

Polfinale, 5.7.
Špec M. - Miklavčič L.
Artnak B. - (2)Razboršek N.

Žrebna lista in več informacij o turnirju:
- Telemach DP, člani (posamezno)

Tudi v ženski konkurenci se je 1. nosilka turnirja Tjaša Klevišar (TK Triglav Kranj) že poslovila od turnirja. Izjemno formo tudi na članskem državnem prvenstvu še naprej potrjuje Pia Marija Rebec (TC Ljubljana), ki je Klevišarjevo ugnala s 7:5 in 7:5, v četrtfinalnem obračunu pa nato premagala še Aljo Belinger (ŠD LTA).


Mesto v finalu bo Rebčeva v nedeljo lovila proti Tini Cvetkovič (ŠDTŠR), ki je v četrtfinalu končala pohod dvojne državne prvakinje v starostni kategoriji Zala U16 Petje Drame (ŽTK Maribor).  V drugem polfinalu bomo spremljali medsebojni obračun med Manco Pislak (TK Maja Matevžič) in Anniko Planinšek (ŽTK Maribor).


Obračuni v konkurenci dvojic bodo v Mariboru potekali v nedeljo in v ponedeljek.


Telemach državno prvenstvo, TK Branik Maribor, ženske (posamezno), četrtfinale
Rebec P. M. - (8)Belinger A. 6:1, 6:3
(4)Cvetkovič T. - Drame P. 7:5, 6:3
Gorinšek T. - Pislak M. 3:6, 3:6
Muller-Uhan E. - Planinšek A. 2:6, 4:6

Polfinale, 5.7.
Rebec P. M. - (4)Cvetkovič T.
Pislak M. - Planinšek A.

Žrebna lista in več informacij o turnirju:
- Telemach DP, članice (posamezno)Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.