prijava_e
Novica

Prilagojeni koledar brez teniškega turnirja v Portorožu


TS


Vodstvo teniške zveze ATP je v izjavi za javnost sporočilo prilagojen program sezone v seriji Challenger turnirjev. Del te je sicer tudi portoroški teniški turnir, ki pa ni bil uvrščen v predvideni termin med 17. in 23. avgustom. Lani je v Portorožu slavil najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene.

Po prilagojenem programu ATP za serijo Challenger se bo sezona nadaljevala prav 17. avgusta, v prvem terminu do 23. avgusta pa bosta odigrana turnirja v češki Pragi in italijanskem Todiju.

Teden kasneje sledijo trije turnirji, in sicer znova v Pragi, Orlandu v ZDA ter v sosednjem Trstu. V tednu od 31. avgusta do 6. septembra bodo na vrsti turnirji v Ostravi na Češkem, znova v Orlandu ter Cordenonsu v Italiji.

Program serije Challenger je za zdaj načrtovan le še v tednu med 7. in 13. septembrom, ko bodo odigrani turnirji v češkem Prostejovu, francoskem Aix-en-Provencu ter italijanski Parmi.

Zavoljo zaščite pred covidom-19 bodo turnirji serije challenger letos nekoliko daljši, saj bodo v celoti trajali devet dni ob nekoliko manjši udeležbi z 48 igralci, torej 32 v glavnem delu žreba in 16 v kvalifikacijah.

Več informacij o nadaljnjem poteku sezone na tej ravni bodo vodilni možje zveze sporočili naknadno.

Teniška sezona je bila na vseh mednarodnih ravneh zaradi pandemije novega koronavirusa ustavljena v začetku marca, vrača pa se 3. avgusta z ženskim turnirjem v Palermu ter moškim v Washingtonu od 10. avgusta naprej.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.