prijava_e
Novica

Slovenski trio se je odločil: Pot v Beograd preveč tvegana


TS


Na Prvenstvu Vzhodne Evrope v Beogradu so se v tem tednu prvič na teren podale tudi predstavnice nežnejšega spola. Na turnirju bi morale med drugim nastopiti tudi Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović, a Slovenke so se odločile, da ob trenutnih razmerah ne bodo tvegale. 



V preteklih treh tednih so na Prvenstvu Vzhodne Evrope v Beogradu nastopali moški, med drugim tudi Aljaž Bedene in Blaž Rola, s ponedeljkom pa so se na teren prvič podale tudi tenisačice. Organizator turnirja Janko Tipsarević je v Beogradu pričakoval imena kot so Anastasia Pavlyuchenkova, Dayana Yastremska, Kristina Mladenović, a zaradi razmer, ki še vedno vladajo na Balkanu, mnogo tenisačic ni pripotovalo v glavno mesto Srbije.


Za odpoved nastopa so se odločile tudi vse tri Slovenke - Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović. "Zaradi razmer, kakršnim smo v tem času priča na Balkanu, sem se odločila, da ne bom tvegala," je dejala Zidanškova, enak razlog za odpoved pa sta podali tudi Hercogova in Jakupovićeva.


Turnir v Beogradu zaenkrat sicer poteka nemoteno. Od ponedeljka so tenisačice skupaj odigrale že 31 tekem.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.