prijava_e
Novica

Na igriščih TK Branik Maribor za naslov državnega prvaka tudi Kavčič


TS


Z današnjimi kvalifikacijskimi obračuni se je pričelo Telemach člansko državno prvenstvo, ki bo še drugo leto zapored potekalo na igriščih TK Branik Maribor. Naslov državnega prvaka v moški konkurenci brani domačin Matic Špec, ki bi se letos že v četrtfinalu lahko pomeril s 1. nosilcem Blažem Kavčičem, medtem ko pri ženskah lanskoletna zmagovalka Maja Makorič ne bo nastopila. 



Na Štajerskem se v prihodnjih dneh na Telemach članskem državnem prvenstvu obeta pravi teniški praznik. Na igriščih TK Branik Maribor se bo namreč tako v moški kot tudi ženski konkurenci zbralo ogromno tekmovalcev z mednarodnimi izkušnjami. Najbolj zveneče ime letošnjega državnega prvenstva je zagotovo Blaž Kavčič (TK Triglav Kranj) ki bo po zmagi v Radomljah in na Kodeljevem poizkušal nadaljevati z letošnjo prevlado na slovenskih tekmovanjih. Pri ženskah vloga 1. nosilke pripada Tjaši Klevišar (TK Triglav Kranj), ki je pred kratkim odlično formo potrdila z naslovom državne prvakinje v starostni kategoriji Petrol U18, ob tem pa skupaj s soigralkami TK Triglav Kranj popeljala tudi do zmagoslavja v Telemach 1. ženski ligi.


Žrebna lista in več informacij o turnirju:
- Telemach DP, članice (posamezno)
- Telemach DP, člani (posamezno)


V moški konkurenci naslov državnega prvaka brani Mariborčan Matic Špec, ki je lani v velikem finalu s 6:2 in 6:2 ugnal Miho Veličkega. Oba se bosta v boj za naslov najboljšega v državi podala tudi letos, ko ju čaka na papirju težja naloga. Ob Kavčiču bodo na Štajerskem letos med drugim nastopili tudi Nik Razboršek (TK As Litija), Tom Kočevar Dešman (TK Max LJ) in Tino Kovačič (ŽTK Maribor), prav tako pa se bo v članski konkurenci preizkusil tudi državni prvak v starostni kategoriji U16 in U18 Bor Artnak.


Pri ženskah brez branilke naslova

Izjemno močan turnir se je obetal tudi v ženski konkurenci, a je v zadnjih dneh nastop odpovedalo kar nekaj tenisačic, med drugim tudi lanskoletna državna prvakinja Maja Makorič (TK Ptuj). Znova se bo med drugim v boj za državno prvakinjo podala 2. nosilka Tina Kristina Godec (TK As Litija), vloga nosilke pa pripada še Hani Bečirovič Novak (ŽTK Maribor), Tini Cvetkovič (ŠDTŠR), Noki Jurič  in Moni Potrč (obe ŽTK Maribor), Lian Benedejčič (TK Luka Koper) in Alji Belinger (ŠD LTA). Tako kot pri moških, bomo tudi pri ženskah na delu videli tudi državno prvakinjo v starostni kategoriji U16 Petjo Drame (ŽTK Maribor).



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.