Lino U12 liga: TK Center Court v finale po pravi drami; za naslov proti ŽTK Maribor

TS

Na teniških igriščih ŽTK Maribor se je v torek, 30. junija, pričel play-off Lino U12 lige. Prava drama se je odvijala na obračunu med TA Breskvar - CTA in TK Center Court, kjer so se po zmagi z 12:10 v odločilnem tretjem nizu 7. tekme napredovanja v veliki finale veselili tenisači TK Center Court. Za naslov se bodo Ljubljančani pomerili proti domačemu ŽTK Maribor.

FOTOGALERIJA

Na Štajerskem so se zbrale najboljše 4 ekipe v ligaški sezoni Lino U12 2020. V finalu se bodo še do 4. zaporednega naslova poizkušali prebiti predstavniki TK Center Court, ki so tokrat v polfinalu proti TA Breskvar - CTA hitro povedli s 3:1 v zmagah, na koncu pa za las izvlekli celo kožo. Tenisači TA Breskvar - CTA so se z dvema zmagama vrnili v igro za zmago, v odločilnem 7. obračunu pa se znova znašli pred misijo nemogoče. Maksim Despotovič in Jaka Rakar sta namreč povedla s 6:1 in 5:1, nato pa sta Jakob Mervič in Svit Suljič uprizorila izjemen preobrat in imela v 3. nizu celo 2 povezani žogici za zmago.

V finalu še ŽTK Maribor

V drugem polfinalu sta se za finalno vstopnico pomerila domači ŽTK Maribor in TK Spin Medvode. Domačini so hitro povedli s 5:0, Medvodčanom, ki so tekom sezone prikazali nekaj zares odličnih predstav, pa je v nadaljevanju poraz uspelo malenkost ublažiti. Finalni obračun med ŽTK Maribor in TK Center Court bo potekal v sredo, 1. junija, od 11. ure dalje.

Seznam vseh igralcev in igralk v vseh 16 ekipah

Lino U12 liga, play-off

POLFINALE, 30.6.

ŽTK Maribor : TK Spin Medvode 5:2