Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

TK Triglav Kranj veliki zmagovalec Telemach 1. moške in ženske lige 2020 (FOTO)


TS, 28.6.2020 19:22:00

Na igriščih Teniškega kluba Triglav Kranj smo bili v nedeljo priča pravemu teniškemu prazniku. Kranjčani bi si težko želeli boljšega razpleta, saj so se tako v Telemach 1. članski moški ligi kot tudi v 1. ženski ligi naslova prvakov razveselili domači predstavniki TK Triglav Kranj. Moški so svojo premoč v letošnji sezoni kronali s prepričljivo zmago nad TK Terme Ptuj, precej bolj na tesno pa je šlo v ženski ligi. FOTOGALERIJAPo tem, ko so moški v lanski sezoni v finalu ugnali TD Slovan, ženske pa so bile boljše od TK Terme Ptuj, so tenisači in tenisačice TK Triglav Kranj še drugo leto zapored v Telemach 1. članski ligi pokorili vso konkurenco. Na Gorenjskem so domačinom v moški konkurenci načrte poizkušali preprečiti tenisači TK Terme Ptuj, ki so se letos sploh prvič prebili v finale članske lige, a Kranjčani svoje zmage niti za trenutek niso postavili pod slučaj.


Triglavane je v prednost z 1:0 v zmagah spravil Blaž Kavčič, ki je bil s 6:2 in 6:2 boljši od Jana Kupčiča, po zmagi Matjaža Jurmana s 6:3 in 6:3 nad Blažem Vidovičem pa se je presenečenje sicer letos odličnih Ptujčanov zdelo milje daleč. Tretjo točko je Gorenjcem zagotovil Mike Urbanija, ki je s 6:3 in 7:6(3) strl odpor Jeffa Filipa Planinška, zmago Kranjčanov pa sta nato le še potrdila Tom Kočevar Dešman in Grega Žemlja.


Pri ženskah odločalo število osvojenih iger

Čeprav po uvodnih dveh obračunih ni kazalo na tesno odločitev, pa je bil do zadnjega negotov razplet v Telemach 1. ženski ligi, kjer sta se za naslov pomerili domača zasedba TK Triglav Kranj in ŠD LTA. Še enkrat več je izjemno znanje potrdila izkušena Barbara Mulej, ki je s 6:2 in 6:2 nadigrala Niko Radišič, še toliko bolj pa je Kranjčanke naslovu približala Tina Cvetkovič, ki je bila v 2. obračunu s 6:1 in 6:1 boljša od Ule Jamar.


Ljubljanski ekipi je upanje vlila Kaja Juvan, ki je s 6:1 in 6:1 ugnala Tjašo Klevišar, a kljub prepričljivi zmagi Juvanove so bile Ljubljančane pred četrtim obračunom pred misijo nemogoče. V obračunu dvojic bi morali Kaja Juvan in Nika Radišič nadigrati navezo Klevišar/Cvetkovič, a jima to ni uspelo. Predstavnici TK Triglav Kranj sta naslov prvakinj potrdili s 5. osvojeno igro, ki sta jo osvojili takoj na začetku 2. niza.


Seznam vseh igralcev vseh ekipTelemach, 1. moška liga


PLAY OFF


Četrtfinale, 24.6.
TD Slovan : TK Branik Maribor 3:4
ŽTK Maribor : ŠD LTA b.b.

Polfinale, 26.6., ob 11.00
TK Triglav Kranj : ŽTK Maribor 5:0
TK Terme Ptuj : TK Branik Maribor 4:3

FINALE, Kranj, 28.6.
TK Triglav Kranj : TK Terme Ptuj 5:0
Seznam vseh igralk v vseh ekipahTelemach, 1. ženska liga


Četrtfinale, 26.6.
ŠD LTA : ŽTK Maribor 2:2 * - zaradi višjega števila osvojenih iger napreduje ŠD LTA.

Polfinale, 27.6.
TK Branik Maribor : TK Triglav Kranj 0:3
ŠD LTA : TK Terme Ptuj 3:0

Finale, Kranj, 28.6.
TK Triglav Kranj : ŠD LTA 2:2 * - zaradi višjega števila osvojenih iger so se naslova veselile Kranjčanke.Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.