Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Žemlja obljublja teniški praznik, Ptujčani na Gorenjsko ne prihajajo z belo zastavo


TS, 27.6.2020 20:45:00

V Telemach 1. moški in 1. ženski članski ligi je pred nami le še končna odločitev. Na igriščih v Kranju bo tako v moški kot tudi ženski konkurenci naslov lovil domači TK Triglav Kranj, izzvala pa jih bosta ekipi TK Terme Ptuj in ŠD LTA. Na Gorenjskem se obeta pravi teniški praznik, ki ga z nestrpnostjo pričakuje tudi nekdaj najboljši Slovenec Grega Žemlja. Ženska in moška ekipa TK Triglav Kranj sta v lanski sezoni v ligaškem tekmovanju ugnali vso konkurenco, tudi v letošnji sezoni pa sta le še korak oddaljeni od novega velikega uspeha. Kranjčanom z Blažem Kavčičem in Grego Žemljo na čelu bodo načrte poizkušali preprečiti tenisači TK Terme Ptuj, ki so v izjemno tesnem polfinalnem obračunu ugnali TK Branik Maribor.


"Polfinalne zmage smo bili zares zelo veseli, saj se je TK Terme Ptuj prvič prebil v finale 1. moške članske lige," je svoje občutke po zmagi nad Mariborčani opisal Žiga Kovačič, ki je skupaj z Janom Kupčičem Ptujčanom priboril ključno 4. točko.  Žiga pravi, da se s soigralci na Gorenjsko ne podaja z belo zastavo. "Kranjčani veljajo za favorita lige, a verjamemo v našo ekipo, da lahko pripravi presenečenje."


Žemlja možnosti pripisuje tudi ženskemu delu kluba

Kljub vsemu bo Ptujčanom proti favoriziranim domačinom zelo težko. A da bo premoč potrebno potrditi na igrišču se zaveda izkušeni Grega Žemlja. "Seveda favoriti ne zmagujejo vedno, zato ima tenis oziroma šport takšen čar. Imamo močno ekipo, svojo kvaliteto pa bo treba pokazati na igrišču," je dejal Žirovničan in dodal: "Ekipne tekme v tenisu so po mojem mnenju še nekoliko bolj nepredvidljive, vendar nasprotnike v finalu dobro poznamo. Ekipo sestavljajo mladi igralci z veliko željo po zmagi."


Pravi teniški praznik na Gorenjskem bo ob finalnem obračunu v Telemach 1. moški članski ligi dopolnil tudi obračun za naslov v Telemach 1. ženski članski ligi. ŠD LTA bo v Kranj pripotovalo tudi s Kajo Juvan. "Vsekakor se obeta lep teniški praznik na igriščih kluba TK Triglav Kranj. Verjamem, da ima tudi ženska ekipa svoje možnosti za uspeh. Vsekakor se obetajo zanimivi dvoboji," je možnosti ženskega dela kluba pokomentiral nekdaj 43. igralec sveta.


Seznam vseh igralcev vseh ekipTelemach, 1. moška liga


PLAY OFF


Četrtfinale, 24.6.
TD Slovan : TK Branik Maribor 3:4
ŽTK Maribor : ŠD LTA b.b.

Polfinale, 26.6., ob 11.00
TK Triglav Kranj : ŽTK Maribor 5:0
TK Terme Ptuj : TK Branik Maribor 4:3

FINALE, Kranj, 28.6.
TK Triglav Kranj : TK Terme Ptuj
Seznam vseh igralk v vseh ekipahTelemach, 1. ženska liga


Četrtfinale, 26.6.
ŠD LTA : ŽTK Maribor 2:2 * - zaradi višjega števila osvojenih iger napreduje ŠD LTA.

Polfinale, 27.6.
TK Branik Maribor : TK Triglav Kranj 0:3
ŠD LTA : TK Terme Ptuj 3:0

Finale, Kranj, 28.6.
TK Triglav Kranj : ŠD LTAPreberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.