Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Telemach 1. članska liga: TK Terme Ptuj v finale šele z zadnjim dvobojem; za naslov v Kranju proti Triglavu


TS, 26.6.2020 20:42:00

V boju za naslov prvaka v Telemach 1. moški članski ligi sta ostali le še dve ekipi. V polfinalu so še eno izjemno prepričljivo zmago zabeležili branilci naslova iz TK Triglav Kranj, ki so bili boljši od ŽTK Maribor, precej bolj izenačeno pa je bilo v drugem polfinalu. Z zmago v odločilnem 7. obračunu so si finale, ki bo potekal na igriščih TK Triglav Kranj, zagotovili tenisači TK Terme Ptuj. FOTOGALERIJADanes je padla tudi odločitev o organizatorju play-offa tako v Telemach 1. moški kot tudi Telemach 1. ženski ligi. Nedeljska finalna obračuna v obeh kategorijah bo gostil TK Triglav Kranj.

Tenisači TK Triglav Kranj so le še zmago oddaljeni od novega naslova prvakov v Telemach 1. moški članski ligi. Za polfinalni obračun proti ŽTK Maribor so se Kranjčani znova zbrali v izjemno močni zasedbi, tudi z Blažem Kavčičem in Grego Žemljo. Zmagovalec obračuna je bil odločen že po 4 dvobojih, a kljub temu sta ekipi odigrali še zadnji posamični obračun. Z rezultatom 5:0 so se v finale prebili Triglavani.


Branik blizu novemu presenečenju

Precej bolj zanimivo je bilo na drugem polfinalnem obračunu, ki se je odvijal na Ptuju. Tam so domači tenisači TK Terme Ptuj še drugič v manj kot tednu dni gostili ekipo TK Branik Maribor in se za las rešili poraza. Mariborčani, ki so 22. junija na istem mestu klonil z 1:6, so na krilih presenečenja v četrtfinalu, ko so na Kodeljevem izločili TD Slovan, močno zapretili tudi na Ptuju.


Po 5 odigranih posamičnih obračunih so tenisači iz TK Branik Maribor bili celo v prednosti s 3:2 v zmagah, a to za novo presenečenje ni bilo dovolj. Izenačujočo točko sta Ptujčanom najprej priigrala Jan Kupčič in Žiga Kovačič, v odločilnem obračunu pa sta bila od Tomislava Ternarja in Jaka Protiča Žaklja s 6:1 in 6:4 boljša Jeff Filip Planinšek in Blaž Vidovič.


Seznam vseh igralcev vseh ekipTelemach, 1. moška liga


PLAY OFF


Četrtfinale, 24.6.
TD Slovan : TK Branik Maribor 3:4
ŽTK Maribor : ŠD LTA b.b.

Polfinale, 26.6., ob 11.00
TK Triglav Kranj : ŽTK Maribor 5:0
TK Terme Ptuj : TK Branik Maribor 4:3

FINALE, Kranj, 28.6.
TK Triglav Kranj : TK Terme Ptuj

VSI REZULTATI REDNEGA DELA TEKMOVANJAPreberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.