Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

DP (U16): Dvojna prvakinja Drametova najboljše prihranila za konec, leto 2020 še naprej sanjsko za Artnaka


TS, 26.6.2020 15:09:00

Predstavnik TK As Litija Bor Artnak je prišel še do drugega naslova v manj kot tednu dni, že tretjega v letu 2020. Po tem, ko je januarja osvojil zimsko državno prvenstvo U16 v Medvodah in v preteklem tednu državno prvenstvo U18 na Ptuju, je tokrat svojo premoč kronal še z naslovom državnega prvaka Zala U16 v Mariboru. V kategoriji deklet je naslov osvojila predstavnica domačega ŽTK Maribor Petja Drame, ki po izgubljenem prvem nizu ni več oddala niti igre, kasneje pa skupaj z Ano Taro Praček (TK Luka Koper) osvojila še turnir dvojic. FOTOGALERIJAPetja Drame je do naslova državne prvakinje prehodila trnovo pot. Že v 1. kolu jo je čakal izjemno zahteven obračun proti letos izjemno vroči Ani Tari Praček (TK Luka Koper), ki je nudila odličen odpor. V 2. kolu je Drametova ugnala Tinkaro Vraničar (TK Center Court), že v četrtfinalu pa je sledil nov preizkus, saj ji je nasproti stala finalistka letošnjega državnega prvenstva U14 Nala Kovačič (ŽTK Maribor).


Po slabšem začetku je Drametova vendarle upravičila vlogo favoritinje, novo zahtevno delo jo je čakalo v polfinalu - obračun proti zimski državni prvakinji Ani Lanišek (TK Radomlje). Petja si tokrat napake ni privoščila in na poti do naslova ji je stala le še Pia Marija Rebec (TC Ljubljana). Slednja je prav tako v zadnjem času nastopala odlično, še pred finalnim dvobojem proti Drametovi, pa je v petek Rebčeva morala zaključiti nedokončani polfinalni obračun proti Evi Muller-Uhan (TC Ljubljana).


Drametova je najboljše prihranila za konec. Po uvodnem nizu finalnega obračuna je bolje kazalo Rebčevi, ki je povedla s 6:2, Petja je odgovorila na najboljši možen način. Tako drugi kot tudi tretji niz je dobila z rezultatom 6:0 in tako povsem zasluženo postala državna prvakinja. Kasneje v dnevu je svoj dosežek še nadgradila, saj je skupaj s predstavnico TK Luke Koper Ano Taro Praček osvojila tudi naslov v dvojicah. Drametova in Pračkova sta dvoboj dobili s 6:3 in 6:1.


Pot Petje Drame (ŽTK Maribor) do naslova državne prvakinje U16:

1. kolo: (5)Drame P. - Praček A-T. 7:6(5), 6:2
2. kolo: (5)Drame P. - Vraničar T. 6:1, 6:2
Četrtfinale: (5)Drame P. - Kovačič N. 2:6, 6:0, 6:0
Polfinale: (3)Lanišek A. - (5)Drame P.  4:6, 5:7

Finale: (1)Rebec P.-M. - (5)Drame P. 6:2, 0:6, 0:6
Dvojice, finale, 26.6.
(4)Hojnik E./Jamar U. - Drame P./Praček A-T. 3:6, 1:6

VSI REZULTATI in VEČ O TURNIRJU:


- Zala DP U16 (dekleta - posamezno)
- Zala DP U16 (dekleta - dvojice)
Artnak na poti do naslova znova ni izgubil niti niza

Med fanti v letošnji sezoni še naprej kraljuje Bor Artnak. Predstavnik TK As Litija je vrhunsko formo, ki jo je kazal že pretekli teden na Ptuju, le še potrdil v Mariboru, kjer je prav tako do naslova državnega prvaka prišel brez izgubljenega niza. Rezultatsko še najbližje osvojenemu nizu je bil Lun Obrul (ŽTK Maribor), ki je v drugem nizu polfinalnega obračuna klonil šele po podaljšani igri.


V finalu je Artnak ugnal Matica Križnika (TK Center Court), s katerim sta se za naslov najboljšega v državi borila že v finalu zimskega državnega prvenstva U16 v Medvodah. Takrat je bilo 6:3 in 6:2, tokrat pa je Artnak finale dobil z rezultatom 7:5 in 6:3.


Kljub porazu je za Križnikom nov izjemen teden. Vse do zadnjega je bil namreč skupaj s soigralcem Nejcem Škorjancem (ŠD LTA) v boju tudi za državnega prvaka v konkurenci dvojic. Tam sta omenjena tekmovalca v finalu morala priznati premoč Aljažu Kirbišu (TK Branik Maribor) in Maju Premzlu (ŽTK Maribor). Mariborska naveza je dvoboj dobila s 6:3 in 7:6(2).


Pot Bora Artnaka (TK As Litija) do naslova državnega prvaka U16:

1. kolo: (1)Artnak B. - Vrabl N. 6:1, 6:1
2. kolo: (1)Artnak B. - Golob J. 6:2, 6:0
Četrtfinale: (1)Artnak B. - (7)Kirbiš A. 6:3, 6:2
Polfinale: (1)Artnak B. - (4)Obrul L. 6:3, 7:6(4)

Finale: (1)Artnak B. - (3)Križnik M. 7:5, 6:3
Dvojice, finale, 26.6.
(1)Križnik M./Škorjanc N. - (2)Kirbiš A./Premzl M. 3:6, 6:7(2)


VSI REZULTATI in VEČ O TURNIRJU:


- Zala DP U16 (fantje - posamezno)
- Zala DP U16 (fantje - dvojice)Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.