Državni prvak U14 B kategorije je postal Jakob Rener Javornik

TS

V četrtek sta se v prestavljeni finalni tekmi državnega prvenstva kategorije U14 B za naslov pomerila Jakob Rener Javornik (TA Breskvar) in Tay Klep (ŠD LTA). Po dveh odigranih nizih se je naslova državnega prvaka B veselil Jakob Rener Javornik, ki se lahko pohvali tudi s srebrom v konkurenci dvojic.

Več o dogajanju na državnem prvenstvu U14 B + FOTOGALERIJA

Na državnem prvenstvu U14 B, ki je potekalo na igriščih ŠD LTA, smo zmagovalce v 3 kategorijah dobili že v preteklem tednu, finalni obračun med dečki pa je bil zaradi nastopa finalista Taya Klepa (ŠD LTA) na državnem prvenstvu U12 v Kopru prestavljen na četrtek, 25. junija. Končne zmage s 6:3 in 6:3 ter s tem naslova državnega prvaka B se je veselil 8. nosilec turnirja Jakob Rener Javornik (TA Breskvar), ki je pred tem s klubskim kolegom Majem Cerarjem Žiličem zaigral tudi v finalu dvojic.

Med deklicami se je naslova veselila Eva Vodenik (TK Branik Maribor), v dvojicah sta bila med dečki najboljša Luka Boh in Peter Marn (TK Center Court), medtem ko med deklicami turnir dvojic ni potekal.

DEČKI U14, državno prvenstvo B, posamezno

Pot zmagovalca (Jakob Rener Javornik) do naslova državnega prvaka B:
1. kolo: Tadić D. - (8)Rener Javornik J. b.b.
2. kolo: Lah J. - (8)Rener Javornik J. 2:6, 1:6
Četrtfinale: (1)Novak A. - (8)Rener Javornik J. 0:6, 0:6