prijava_e
Novica

DP (U16): Artnak ostaja trn v peti Obrula, Drametova v finalu proti Rebčevi


TS


Na praznični četrtek smo dobili tudi 3 finaliste državnega prvenstva Zala U16. Na Štajerskem, natančneje na igriščih ŽTK Maribor, se bosta v konkurenci fantov za naslov pomerila Bor Artnak (TK AS Litija) in Matic Križnik (TK Center Court), medtem ko bo pri dekletih 1. nosilko Pio Marijo Rebec (TC Ljubljana) izzvala Petja Drame (ŽTK Maribor).



Deževno vreme je četrtkovo dogajanje na državnem prvenstvu Zala U16 v Mariboru prestavilo na popoldanske ure. Istočasno z obema polfinalnima obračunoma med fanti, se je pričel tudi prvi polfinale med dekleti. Nasproti sta si stali 3. nosilka Ana Lanišek (TK Radomlje) in predstavnica domačega ŽTK Maribor Petja Drame. Zmage s 6:4 in 7:5 ter s tem napredovanja v veliki finale se je veselila Drametova.


Drugi polfinalni obračun med 1. nosilko turnirja Pio Marijo Rebec in 7. nosilko Evo Muller-Uhan je bil ob vodstvu Rebčeve s 7:5 prekinjen in se je nadaljeval v petek, ko je 1. nosilka dokončala svoje delo in si priborila finalno vstopnico.


Prav tako je na petek prestavljen tudi finale dvojic.


Zala DP U16 (ŽTK Maribor), dekleta, posamezno, polfinale, 25.6.
(1)Rebec P-M. - (7)Muller-Uhan E. 7:5, 7:5
(3)Lanišek A. - (5)Drame P. 4:6, 5:7

Finale, 26.6.
(1)Rebec P-M. - (5)Drame P.


Dvojice, finale, 26.6.
(4)Hojnik E./Jamar U. - Drame P./Praček A-T.

VSI REZULTATI in VEČ O TURNIRJU:


- Zala DP U16 (dekleta - posamezno)
- Zala DP U16 (dekleta - dvojice)




V konkurenci fantov sta se še drugič v manj kot tednu dni pomerila Bor Artnak (TK AS Litija) in Lun Obrul (ŽTK Maribor). Tako kot pretekli teden v finalu državnega prvenstva Petrol U18, se je tudi tokrat zmage veselil Artnak, ki pa se je moral za današnjo zmago bolj potruditi. Na Ptuju je slavil zmago s 6:3 in 6:1, tokrat pa je Obrul predvsem v drugem nizu nudil mnogo boljši odpor in klonil šele po podaljšani igri.



V finalu se bo za naslov najboljšega v starostni kategoriji Zala U16 Artnak pomeril proti Maticu Križniku, ki še naprej ostaja v igri za dvojni naslov.Predstavnik TK Center Court je v drugem polfinalu z rezultatom 6:4 in 6:0 ugnal Maja Premzla (ŽTK Maribor), ki je pred polfinalnim obračunom nanizal 3 izjemno zanesljive zmage.


Finalni obračun v konkurenci dvojic, kjer bo navezi Križnik M./Škorjanc N. bo nasproti stala dvojica Kirbiš A./Premzl M., se bo odigral v petek, 26. junija.


Zala DP U16 (ŽTK Maribor), fantje, posamezno, polfinale, 25.6.
(1)Artnak B
. - (4)Obrul L. 6:3, 7:6(4)
(3)Križnik M. - (6)Premzl M. 6:4, 6:0

Finale, 26.6.
(1)Artnak B. - (3)Križnik M.


Dvojice, finale, 26.6.
(1)Križnik M./Škorjanc N. - (2)Kirbiš A./Premzl M.

VSI REZULTATI in VEČ O TURNIRJU:


- Zala DP U16 (fantje - posamezno)
- Zala DP U16 (fantje - dvojice)



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.