Presenečenje na Kodeljevem: TD Slovan brez polfinala v Telemach 1. članski ligi (FOTO)

TS

V Telemach 1. moški članski ligi sta TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj danes dobila nasprotnika v polfinalu. Veliko presenečenje so na Kodeljevem pripravili tenisači TK Branik Maribor, ki so izločili TD Slovan in tako Kodeljevčanom preprečili 10. zaporedno uvrstitev med najboljše 4. Finalno vstopnico bodo v petek, 26. junija, lovili tudi tenisači ŽTK Maribor.

FOTOGALERIJA

Prvič po letu 2010 se je zgodilo, da med najboljšimi 4 ekipami, ki se bodo v play-offu borile za naslov državnih prvakov, ni ekipe TD Slovan. Kodeljevčani so v četrtfinalem obračunu proti TK Branik Maribor veljali za favorita, a tega na igrišču niso uspeli potrditi.

Prvo točko je domačinom priboril Dorian Tomaž Janežič, ki je bil s 6:3 in 6:2 boljši od Enega Berhausa. Štajerci so izenačili preko Mihe Veličkega, ki je bil boljši od Tilna Žitnika (6:3, 6:2), a kmalu zatem so se Ljubljančani po prepričljivi zmagi Janeza Semrajca s 6:3 in 6:1 proti Tomislavu Ternarju znova znašli v prednosti. Zvonimir Oreškovič je z zmago nad Nevenom Krivokućo poskrbel za izenačenje na 2:2, prvič pa so se Štajerci v prednosti znašli po tesni zmagi Jake Protiča Žaklja nad Joštom Plestenjakom (1:6, 6:1, 4:6).

Kodeljevčani bi morali nato za preobrat in napredovanje dobiti oba obračuna dvojic, a jim to ni uspelo. Odločilni 7. dvoboj je z rezultatom 6:4, 4:6 in 10:6 pripadel Tomislavu Ternarju in Jaki Protiču Žaklju, ki sta bila boljša od Nevena Krivokuće in Doriana Tomaža Janežiča.

V drugem četrtfinalu so si z zmago brez boja napredovanje zagotovili tenisači ŽTK Maribor. Ekipa ŠD LTA namreč ni imela popolne ekipe in je dvoboj predala.

Seznam vseh igralcev vseh ekip

Telemach, 1. moška liga

PLAY OFF

Četrtfinale, 24.6.
TD Slovan : TK Branik Maribor 3:4
ŽTK Maribor : ŠD LTA b.b.

Polfinale, 26.6., ob 11.00
TK Triglav Kranj : ŽTK Maribor
TK Terme Ptuj : TK Branik Maribor

Veliki finale bo na sporedu v nedeljo, 28. junija.

VSI REZULTATI REDNEGA DELA TEKMOVANJA

Preberi več