DP (U16): Artnak in Obrul tokrat med seboj že v polfinalu, popoln preobrat Drametove

TS

Na državnem prvenstvu Zala U16 smo dobili vse polfinaliste. Na igriščih ŽTK Maribor bomo priča ponovitvi finala letošnjega državnega prvenstva v kategoriji U18 med Borom Artnakom in Lunom Obrulom, od turnirja pa se je poslovil 2. nosilec Nejc Škorjanc, ki je moral priznati premoč Maju Premzlu. Pri dekletih prepričljiva zmaga Eve Muller-Uhan in popoln preobrat Petje Drame, ki si je že priigrala tudi finalno vstopnico v dvojicah.

Po dveh odigranih nizih so si v konkurenci deklet U16 polfinalno vstopnico uspele priigrati Pia Marija Rebec, Eva Muller-Uhan (obe TC Ljubljana) in Ana Lanišek (TK Radomlje), tretji niz pa je odločil zmagovalko med Petjo Drame in Nalo Kovačič (obe ŽTK Maribor).

Kovačičeva, ki je že v 1. kolu izločila 2. nosilko turnirja Anamari Žnuderl (TK Murska Sobota), je tekmo pričela bolje in prvi niz dobila s 6:2. Drametova je odgovorila na najboljši možen način in do konca obračuna osvojila vse igre ter si tako priigrala polfinalni zmenek z Ano Lanišek. Ta je v četrtfinalu zaustavila Brino Šulin (TK Radomlje).

Sreda je v Mariboru postregla tudi z obema polfinalnima obračunoma v konkurenci dvojic. V zgornjem delu žreba sta Ella Hojnik (TK Branik Maribor) in Ula Jamar (ŠD LTA) bili boljši od naveze Ahčan I./Logar I., v finale pa sta se s prepričljivo zmago proti dvojici Muller-Uhan E./Rebec P-M. prebili tudi Petja Drame in Ana Tara Praček (TK Luka Koper).

Zala DP U16 (ŽTK Maribor), dekleta, posamezno, četrtfinale, 24.6.
(1)Rebec P-M. - Hojnik E. 6:4, 6:3
Jamar U. - (7)Muller-Uhan E. 1:6, 0:6
Šulin B. - (3)Lanišek A. 3:6, 6:7(3)
(5)Drame P. - Kovačič N. 2:6, 6:0, 6:0

Polfinale, 25.6.
(1)Rebec P-M. - (7)Muller-Uhan E.
(3)Lanišek A. - (5)Drame P.

Dvojice, polfinale, 24.6.
Ahčan I./Logar I. - (4)Hojnik E./Jamar U. 3:6, 3:6
Drame P./Praček A-T. - (3)Muller-Uhan E./Rebec P-M. 6:0, 6:2

Finale, 25.6.
(4)Hojnik E./Jamar U. - Drame P./Praček A-T.

VSI REZULTATI in VEČ O TURNIRJU:

- Zala DP U16 (dekleta - posamezno)
- Zala DP U16 (dekleta - dvojice)

Artnak in Obrul še drugič v 6 dneh

Izjemno hitro so se v sredo končali vsi 4 četrtfinalni obračunu v konkurenci fantov U16. V zgornji polovici žreba sta si napredovanje v polfinale zagotovila Bor Artnak (AS Litija) in Lun Obrul (ŽTK Maribor), ki si bosta na praznični četrtek stala nasproti še drugič v manj kot tednu dni. Artnak je s 6:3 in 6:2 opravil Aljaža Kirbiša (TK Branik Maribor), še bolj prepričljiv pa je bil Obrul, ki je proti Davidu Černetu (TA Breskvar) oddal le eno igro.

Podobno zanesljiv je bil Maj Premzl (ŽTK Maribor), ki je v četrtfinalu končal pohod 2. nosilca Nejca Škorjanca (ŠD LTA). Premzl si bo finale poizkušal priigrati proti 3. nosilcu Maticu Križniku (TK Center Court), ki je bil v četrtfinalu z 2:0 v nizih boljši od Joba Japlja.

V dvojicah se bosta v četrtek za naslov pomerili dvojici, ki sta najvišje kotirali že pred pričetkom turnirja. Na eni strani bosta stala 1. nosilca Matic Križnik in Nejc Škorjanc, načrte pa jima bosta poizkušala preprečiti Aljaž Kirbiš in Maj Premzl.

Zala DP U16 (ŽTK Maribor), fantje, posamezno, četrtfinale, 24.6.
(1)Artnak B. - (7)Kirbiš A. 6:3, 6:2
(4)Obrul L. - (8)Černe D. 6:1, 6:0
(5)Japelj J. - (3)Križnik M. 4:6, 1:6
(6)Premzl M. - (2)Škorjanc N. 6:1, 6:0

Polfinale, 25.6.
(1)Artnak B. - (4)Obrul L.
(3)Križnik M. - (6)Premzl M.

Dvojice, polfinale, 24.6.
(1)Križnik M./Škorjanc N. - (3)Japelj J./Joksović V. 6:0, 6:1
(4)Černe D./Puntarič N. - (2)Kirbiš A./Premzl M. 2:6, 2:6

Finale, 25.6.
(1)Križnik M./Škorjanc N. - (2)Kirbiš A./Premzl M.

VSI REZULTATI in VEČ O TURNIRJU:

- Zala DP U16 (fantje - posamezno)
- Zala DP U16 (fantje - dvojice)

Preberi več