Prvenstvo Vzhodne Evrope: Rola do zmage v 44 minutah, danes proti Džumhurju

TS

V Beogradu se nadaljuje Prvenstvo Vzhodne Evrope. Še naprej na tekmovanju odlično nastopa slovenski tenisač Blaž Rola, ki je v svojem 5. obračunu s 6:1 in 6:0 nadigral domačina Dušana Rajića in tako prišel že do 4. zmage. Danes Ptujčana čaka težje delo, saj mu bo nasproti stal 107. igralec sveta Damir Džumhur.

Blaž Rola bi se v drugem tekmovalnem tednu v Beogradu moral predstaviti že v ponedeljek, a je bil njegov obračun proti Ukrajincu Ericu Vanshelboimu  zaradi dežja odpovedan. V torek je bilo vreme igralcem bolj naklonjeno in odigranih je bilo kar 14 obračunov, med drugim tudi oba v skupini D. Blaž Rola je prepričljivo s 6:1 in 6:0 ugnal 21-letnega Srba Dušana Rajića (1898. igralec sveta), nobenih težav proti Vanshelboimu pa ni imel niti Damir Džumhur, ki je Ukrajinca ugnal z istim rezultatom.

Precej bolj izenačen obračun gre pričakovati danes, v sredo, ko si bosta v derbiju skupine D nasproti stala Rola in Džumhur. Tenisača se v dosedanjem delu kariere med seboj še nista pomerila, oba pa se lahko pohvalita s tem, da sta kar nekaj časa veljala za igralca elitne 100-terice. Džumhur je osvojil tudi 3 ATP turnirje in leta 2018 na ATP lestvici zasedal zelo visoko 23. mesto.

Prvenstvo Vzhodne Evrope, 2. teden, skupina D

1. kolo, 22.6. (ODPOVEDANO ZARADI DEŽJA)
Džumhur D. - Rajić D.
Rola B. - Vanshelboim E.

2. kolo, 23.6.
Džumhur D. - Vanshelboim E. 6:1, 6:0
Rola B. - Rajić D. 6:1, 6:0

3. kolo, 24.6. (14.00)
Džumhur D. - Rola B.
Vanshelboim E. - Rajić D.

LESTVICA

Preberi več