prijava_e
Novica

U12 in U16: Nosilci v Kopru in Mariboru še naprej izjemno zanesljivi


TS


V Kopru in v Mariboru je za tekmovalci še en izjemno zanimiv dan državnega prvenstva v starostnih kategorijah Lino U12 in Zala U16. Na Štajerskem se je med fanti v četrtfinale uspelo prebiti vseh 8 nosilcev, niti enega spodrsljaja pa si niso privoščili niti nosilci v kategoriji dečki U12 na Primorskem. Med deklicami je z gladko zmago presenetila Zoja Peternel (ŠDTŠR), med dekleti pa Brina Šulin (TK Radomlje).



V Mariboru je na državnem prvenstvu Zala U16 danes zadišalo po presenečenju, ko se je prava drama odvijala na obračunu med Vanjo Joksovićem (TK Spin Medvode) in Nejcem Škorjancem (ŠD LTA). Slednji je v izjemno napetem obračunu uspel izvleči celo kožo in po osvojenem tie-breaku dopolnil neverjeten uspeh nosilcev. V četrtfinale se je namreč prebilo vseh 8 nosilcev. Šest jih je s svojim nastopom v osmini finala opravilo brez napak, ob Škorjancu pa je niz Nalu Soku (TC Ljubljana) oddal še Job Japelj (TK Spin Medvode).


Brez presenečenj pa ni šlo med dekleti. Odlično formo še naprej potrjuje Brina Šulin, ki se je pred kratkim izkazala že z odličnimi nastopi na članskem odprtem prvenstvu v Radomljah. Tokrat je prepričljivo s 6:0 in 6:2 izločila 6. nosilko Pio Petelinšek (ŽTK Maribor). Še naprej blesti tudi Nala Kovačič (ŽTK Maribor), katero v sredo čaka izjemno zahteven preizkus proti Petji Drame (tudi ŽTK Maribor).


Zala DP U16 (ŽTK Maribor), dekleta, posamezno, četrtfinale, 24.6.
(1)Rebec P-M. - Hojnik E.
Jamar U. - (7)Muller-Uhan E.
Šulin B. - (3)Lanišek A.
(5)Drame P. - Kovačič N.


Zala DP U16 (ŽTK Maribor), fantje, posamezno, četrtfinale, 24.6.
(1)Artnak B. - (7)Kirbiš A.
(4)Obrul L. - (8)Černe D.
(5)Japelj J. - (3)Križnik M.
(6)Premzl M. - (2)Škorjanc N.

VSI REZULTATI in VEČ O TURNIRJIH:
- Zala DP U16 (dekleta)
- Zala DP U16 (fantje)






Skoraj brez napak so z 2. oviro v glavnem delu turnirja opravili tudi nosilci in nosilke na državnem prvenstvu Lino U12 v Kopru. Prav vseh 8 dečkov, ki so bili postavljeni za nosilce, si je priigralo mesto med najboljših 8, pri deklicah pa se je od turnirja v posamični konkurenci poslovila le 8. nosilka Emma Hrnčić (BO-BI). Ta je morala priznati premoč razpoloženi Zoji Peternel (ŠDTŠR), ki bo v četrtfinalu izzvala 1. nosilko turnirja Elo Plošnik (TK Triglav Kranj).


Lino DP U12 (TK Luka Koper), deklice, posamezno, četrtfinale, 24.6.
(1)Plošnik E. - Peternel Z.
(3)Senica A. - (7)Kapus E.
(6)Stojneva A. - (4)Bizjak Z.
(5)Mihelčič S. - (2)Butina-Jazbec B.


Lino DP U12 (TK Luka Koper), dečki, četrtfinale, 24.6.
(1)Šeško Ž. -(8) Semenič P.
(4)Despotović M. - (7)Rakar J.
(5)Šiftar J. - (3)Petrović L.
(6)Zajc-Gajšek L. - (2)Suljić S.

- Lino DP U12 (deklice)
- Lino DP U12 (dečki)



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.