Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Za najboljše rekreativce in veterane navijal tudi Blaž Kavčič


TS, 23.6.2020 9:41:00

Na igriščih teniškega kluba Z sport je drugo leto zapored potekalo državno prvenstvo za rekreativce in veterane. Več kot sto udeležencev je tekmovalo v devetih kategorijah, do naslovov pa so prišli Filip Bator, Marko Škrjanc, Marko Lopatič, Ivo Beliš, Brane Dolčič, Andrej Žilnik, Kristina Vanceta, Karmen Kristan in Milena Dolčič.

VSI REZULTATI + več o dogajanjuDogajanje v Novih Fužinah je spremljal tudi dolgoletni slovenski reprezentant in nekoč 68. igralec sveta Blaž Kavčič, ki si je še posebej z zanimanjem ogledal finalni dvoboj v kategoriji Moški +35. Njegov dobri prijatelj Klemen Kadivnik je drugo leto v nizu klonil na zadnji stopnički; tokrat ga je s 6:3, 6:4 premagal Aleš Maček.

Najštevilčnejša zasedba se je zbrala v kategoriji Moški 55+, kjer se je za naslov državnega prvaka potegovalo sedemnajst tekmovalcev. Zmage se je na koncu veselil Ivo Beliš.

Pretekli konec tedna so se začela tudi država prvenstva v mlajših kategorijah. Najprej so na vrsto prišli igralci in igralke do 14 in 18 let.

V Kranju (do 14 let) je dvojno krono osvojil Žiga Švec (ŽTK Maribor), ki je zmagal tako med posamezniki kot v dvojicah (skupaj z Makom Mikovićem/ŠD LTA). Pri deklicah je najboljša postala Ana Tara Praček (Luka Koper), v dvojicah pa je naslov šel v roke Lije Mumlek in Pie Petelinšek (obe ŽTK Maribor).

DP do 18 let je potekalo na Ptuju, državna prvaka pa sta postala Bor Artnak (AS Litija) in Tjaša Klevišar (Triglav Kranj). V konkurenci dvojic sta se naslova razveselila predstavnika domačega kluba Terme Ptuj Žiga Kovačič in Blaž Vidovič, medtem ko sta pri dekletih zmagali Alja Belinger (ŠD LTA) in Tjaša Klevišar.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.