Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Sistem se hitro ruši; kaj bo s preostankom Adria Tour?


TS, 22.6.2020 18:53:00

Potem ko je Grigor Dimitrov razkril, da je pozitiven na novi koronavirus, pred tem pa je v Beogradu in Zadru igral na ekshibiciji Novaka Đokovića Adria tour, so bili pozitivni še trije testirani v Zadru. Med njimi tudi hrvaški igralec Borna Ćorić. Medtem pa teniška javnost glasno kritizira brezbrižnost organizatorjev.

Đoković je zavrnil test na koronavirus v Zadru, češ, da “ne on ne člani njegovega strokovnega tabora ne kažejo simptomov”. Pozneje so iz njegove ekipe sporočili, da se je najboljši igralec sveta takoj po prihodu v Beograd testiral, poleg njega so testiranje opravili tudi njegova družina in celotni strokovni tim, poroča srbski Tanjug. Rezultati testov naj bi bili znani tekom dneva.

Đokovića so večkrat kritizirali v javnosti zaradi prepričanj glede cepljenja in promoviranja alternativne medicine, piše nemška agencija dpa. Najboljši igralec sveta je v zadnjih tednih poslušal ostre kritike zaradi polnih tribun in nespoštovanja higienskih protokolov na ekshibicijskih turnirjih, zdaj se zdi, da upravičeno.

V svetu tenisa je sprožil plaz ogorčenja. Profesionalni igralci, zdajšnji in nekdanji, so danes kritizirali sproščenost igralcev in navijačev na turnirjih, neupoštevanje osebne razdalje in neuporabo zaščitnih mask. Avstralec Nick Kyrgios, nekdaj 13., zdaj pa 40. tenisač sveta, je dejal, da je bila organizacija turnirja v Zadru “neumna odločitev”. Ameriška teniška velikanka Chris Evert, nekdanja številka 1, pa je kritizirala organizatorje zaradi neupoštevanja omejevanja socialnih stikov. “Popoln fizični stik, brez mask, celo navijači so bili brez mask. Tega res ne razumem,” je dejala Evertova.

Igralci so se objemali ob mreži, pozirali na fotografijah in se zabavali po nočnih klubih, piše Reuters. Ker sta Srbija in hrvaška začeli sproščati protikoronske ukrepe v tednih pred turnirjem, igralcem ni bilo treba omejevati osebnih stikov, piše britanska agencija. Đoković, Alexander Zverev, Dominic Thiem, ki je sinoči razkril, da je bil negativen na novi koronavirus, ter drugi igralci so se objemali, rokovali ter skupaj zabavali v nočnem klubu, piše tudi Guardian.

Na družabnih omrežjih Adria toura so pred dnevi objavili fotografije Dimitrova, kako igra košarko na dobrodelnem turnirju z Đokovićem, Zverevom in Marinom Čilićem, pred začetkom dvoboja se je objemal s Čorićem. “Fantje, hitro okrevanje, ampak to se zgodi, kadar se ne spoštuje zdravstvenih protokolov. To ni šala,” je tvitnil Kyrgios. Usoda nadaljnjih postojank toura je zaradi pozitivnih testov negotova. Zadru bi morali slediti še prizorišči v Banjaluki in Sarajevu. Kot je sinoči po odpovedi finala v Zadru dejal direktor Adria toura Đorđe Đoković, za zdaj usoda nadaljnjih turnirjev še ni znana.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.