Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

VIDEO: V Mariboru začetek državnega prvenstva Zala U16, v Kopru za naslov Lino U12


TS, 22.6.2020 18:28:00

V Mariboru in v Kopru smo bili danes priča uradni otvoritvi državnega prvenstva Zala U16 in Lino U12. Že v času vikenda so tekmovalke in tekmovalci opravili s kvalifikacijskimi nastopi, že pa so se začeli tudi dvoboji v glavnih turnirjih. Samo v posamični konkurenci se bo v Mariboru in v Kopru skupaj predstavilo kar 243 tekmovalcev.  FOTOGALERIJAPo uspešno zaključenem državnem prvenstvu v starostnih kategorijah Odmev U14 in Petrol U18, so z boji za najboljše v Sloveniji pričeli tudi v kategorijah Lino U12 in Zala U16. Mlajši upi se bodo za naslov merili na igriščih TK Luka Koper, medtem ko bomo prvake v Zala U16 dobili na igriščih ŽTK Maribor.


Tako v Kopru kot tudi v Mariboru se je zbrala odlična zasedba. V kategoriji Lino U12 pri deklicah sta z nastopi v glavnem turnirju že uspešno pričeli prvi nosilki Ela Plošnik (TK Triglav Kranj) in Beti Butina-Jazbec (ŽTK Maribor), prav tako pa sta bila na uvodu uspešna tudi prva nosilca pri dečkih Žiga Šeško (As Litija) in Svit Suljić (TA Breskvar).


Prvo večje presenečenje pa smo dočakali v Mariboru, kjer še naprej odlično formo potrjuje finalistka državnega prvenstva U14 Nala Kovačič (ŽTK Maribor). Ta je v 1. krogu iz turnirja izločila 2. nosilko Anamari Žnuderl (TK Murska Sobota). Pri fantih je vseh 8 nosilcev pričelo brez napak.


Vzporedno s turnirjem v posamični konkurenci, bo tako v Kopru kot tudi v Mariboru potekal tudi turnir v konkurenci dvojic.
-

VSI REZULTATI in VEČ O TURNIRJIH:
- Zala DP U16 (dekleta)
- Zala DP U16 (fantje)


- Lino DP U12 (deklice)
- Lino DP U12 (dečki)Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.