Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

DP B (U14): Pri deklicah do naslova Eva Vodenik, državni prvak B pri dečkih bo znan v četrtek

TS, 22.6.2020 14:11:00

Na teniških igriščih ŠD LTA v Ljubljani se je od petka dalje odvijalo državno prvenstvo B v starostni kategoriji Odmev U14. Pri deklicah se je naslova državne prvakinje B razveselila Eva Vodenik (TK Branik Maribor), ki je v finalu ugnala Tinkaro Gabrič (TK Radomlje). Pri dečkih na državnega prvaka B še čakamo, že pa sta znana zmagovalca v konkurenci dvojic.

FOTOGALERIJA

Na državnem prvenstvu B v Ljubljani čakamo le še na eno končno odločitev in sicer na finalni obračun v kategoriji dečki U14. Za naslov se bosta v četrtek, 25. junija, pomerila Jakob Rener-Javornik (TA Breskvar) in Tay Klep (ŠD LTA), ki sta med 28 tekmovalci prikazala največ.

Že pa smo v kategoriji dečkov U14 dobili državna prvaka B v dvojicah. To sta postala Luka Boh in Peter Marn iz TK Center Court, ki sta v velikem finalu s 6:1 in 6:0 nadigrala navezo Cerar Žilič M./Rener-Javornik J. Skupaj se je na turnirju dvojic predstavilo 11 parov.

Dečki U14, državno prvenstvo B, posamezno, polfinale
Rener-Javornik J. - Marinšek L. 4:6, 6:2, 6:3
Klep T. - Stollecker F. 2:6, 6:4, 6:2

Finale (četrtek, 25.6.)
Rener-Javornik J. - Klep T.

Dvojice, finale
(1)Boh L./Marn P. - (4)Cerar-Žilič M./Rener-Javornik J. 6:1, 6:0

VSI REZULTATI:
- Dečki U14 (Odmev - posamezno)
- Dečki U14 (Odmev - dvojice)

Na igriščih ŠD LTA so se na državnem prvenstvu B kategorije v preteklih dneh predstavile tudi deklice U14. V glavnem turnirju je nastopilo 6 deklet, končne zmage in s tem naslova državne prvakinje B pa se je razveselila Eva Vodenik (TK Branik Maribor). Ta je v finalu s 6:3 in 6:1 ugnala Tinkaro Gabrič (TK Radomlje).

Deklice U14, državno prvenstvo B, posamezno, polfinale
Belič J. - Vodenik E. 3:6, 0:6
Šulin T. - Gabrič T. 1:6, 6:3, 0:1* - predaja

Finale
Vodenik E. - Gabrič T. 6:3, 6:1

Dvojice v kategoriji Deklice U14 niso potekale.

VSI REZULTATI:
- Deklice U14 (Odmev - posamezno)

Preberi več

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.