Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Na igriščih TK Z sport smo dobili najboljše rekreativce in veterane za sezono 2020 (VSI REZULTATI)


TS, 21.6.2020 22:12:00

Na igriščih Teniškega kluba Z sport se je še drugo leto zapored odvijalo državno prvenstvo rekreativcev in veteranov. Ob odličnem vzdušju so se odvijala tekmovanja v kar 9 kategorijah. Tenisačice in tenisači so postregli z vrhunskim tenisom, do končnih zmag pa so se prikopali Filip Bator, Marko Škrjanc, Marko Lopatič, Ivo Beliš, Brane Dolčič, Andrej Žilnik, Kristina Vanceta, Karmen Kristan in Milena Dolčič. VSI REZULTATIV Novih Fužinah smo po letu dni znova dobili najboljše rekreativce in veterane v državi. Premierno se je odvijalo tekmovanje v kategoriji Tenis Slovenija, kjer so nastopili novinci na tovrstnih tekmovanjih, skupaj pa so se dogodka udeležili rekordni 103 tekmovalci. Dogajanje je pospremilo veliko znanih obrazov, med drugim si je znanje tekmovalcev ogledal tudi nekdaj 68. igralec sveta Blaž Kavčič.


Moški do 35 let, finale
(1)Bator F. - Kovač T. 6:3, 5:7, 10:6

V kategoriji Moški do 35 let je nastopilo 12 tenisačev, vlogo prvega favorita pa je upravičil Filip Bator, ki je bil najboljši že lani. Kot 1. nosilec turnirja je bil v uvodnih dveh kolih prost, nato brez izgubljenega niza ugnal Edina Bešireviča in Miho Ogriča, v finalu pa v tesnem obračunu odpravil še 2. nosilca Timmyja Kovača.
Moški 35+, finale
Škrjanc M. - Kadivnik K. 6:3, 6:4

Ogromno zanimanja je požel turnir v kategoriji Moški +35, ki je bil odlično zasedan. Še drugo leto zapored je v finalu klonil Klemen Kadivnik, ki je lani moral priznati premoč Alešu Mačku, tokrat pa je bil z 2:0 v nizih boljši Marko Škrjanc. Ta je izjemno pripravljenost pokazal že z gladko zmago s 6:1 in 6:1 v polfinalu nad Mačkom, v finalu pa Kadivniku dopustil 7 iger.
Moški 45+, finale
Lopatič M. - Lazič R. 6:1, 6:2

V kategoriji Moški 45+ so mnogi pričakovali finale med 1. in 2. nosilcem Tonetom Komarjem in Sebastjanom Leberjem, a se pri tem ušteli. Leber je še pred začetkom četrtfinala predal obračun proti Dušanu Planinšku, medtem ko je Komar v izjemno tesnem polfinalu moral priznati premoč končnemu zmagovalcu Marku Lopatiču (7:6, 7:6). Ta je v finalu svoje delo dokončal z zmago s 6:1 in 6:2 proti Robertu Laziću.
Moški 55+, finale
Škerjanec J. - Beliš I. 3:6, 3:3* - predaja

Najštevilčnejša zasedba se je zbrala v kategoriji Moški 55+, kjer se je za naslov državnega prvaka potegovalo kar 17 tekmovalcev. Odlične predstave sta že od samega začetka kazala Miloš Kunaver in Ivo Beliš, ki sta se nato med seboj pomerila v obračunu za finale. Prvi niz je z rezultatom 7:6(3) pripadel Kunaverju, a Beliš se je vrnil in v finale napredoval po zmagi z 10:0 v super tie-breaku odločilnega tretjega niza. V finalu se je Ivotu poizkušal zoperstaviti Janez Škerjanec, ki je dvoboj pri zaostanku s 3:6 in 3:3 predal.
Moški 65+, finale
Dolčič B. - Seme Š. 6:1, 6:1

V kategoriji Moški 65+ je svojo premoč s tremi prepričljivimi zmagami kronal Brane Dolčič, ki je še lansko leto nastopal v kategoriji Moški 55+. V 1. kolu je slavil zmago s 6:0 in 6:0, v 2. nasprotniku oddal 3 igre, v finalu pa za konec s 6:1 in 6:1 ugnal še lanskoletnega državnega prvaka Štefana Semeta.
Tenis Slovenija, finale
Žužek J. - Žilnik A. 1:6, 4:6

Premierno je v Novih Fužinah potekalo tudi tekmovanje v kategoriji Tenis Slovenija, kjer so nastopali novinci na tovrstnih tekmovanjih. Med 14 prijavljenimi je največ pokazal Andrej Žilnik, ki je iz obračuna v obračun igral bolje in turnir končal brez izgubljenega niza. V finalu mu je pot do naslova poizkušal preprečiti Jan Žužek, a bil pri tem neuspešen.
Ženske RR do 40 let
1. mesto: Vanceta K. 3/0
2. mesto: Pečnik D. 2/1
3. mesto: Komar S. 1/2
4. mesto: Korobova E. 0/3

V kategoriji Ženske do 4o let so 4 prijavljene tekmovalke nastopale po sistemu round-robin. Brez poraza je turnir zaključila končna zmagovalka Kristina Vanceta, ki je tako nadgradila lanski rezultat, ko je tekmovanje končala na 2. mestu. Tokrat je kot druga končala Danaja Pečnik, 3. mesto je zasedla Sabina Komar, 4. pa Ekaterina Korobova.
Ženske 40-60 let, finale
Kristan K. - Sitar Š. 6:4, 3:6, 10:5

Po tem, ko se je v lanski sezoni v kategoriji Ženske 40-60 let morala sprijazniti z 2. mesto, je tokrat stopničko višje stopila tudi Karmen Kristan. Ta je lani v finalu tesno klonila proti Darji Korelc, tokrat pa v odločilnem tie-breaku tretjega niza z 10:5 odpravila odpor Špele Sitar. 
Ženske 60+, finale
Pajenk V. - Dolčič M. 6:1, 3:6, 8:10

V kategoriji Ženske 60+ se je tokrat predstavilo 6 tekmovalk. Še drugo leto zapored je v velikem finalu nastopila Vera Pajenk, ki tokrat ni uspela ubraniti naslova državne prvakinje. V izjemno napetem finalnem dvoboju jo je tokrat z 2:1 v nizih ugnala Milena Dolčič.Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.