prijava_e
Novica

DP (U14): Dominantna Švec in Pračkova že v finalu, po premoru v finale še Bajželj


TS


Na igriščih Teniškega kluba Triglav Kranj so na državnem prvenstvu v starostni kategoriji U14 pred nami le še končne odločitve. Jutrišnjo finalno vstopnico v posamični konkurenci sta si med deklicami že priigrali Nala Kovačič (ŽTK Maribor) in Ana Tara Praček (TK Luka Koper), med dečki pa je Žiga Švec (ŽTK Maribor) dolgo čakal na finalnega nasprotnika, a ga naposled le dočakal. Nasproti mu bo stal Miha Bajželj (TK Spin Medvode). 



Po tem, ko je v četrtek po pravi borbi ugnal in izločil 2. nosilca turnirja Luko Videnovića (TK Triglav Kranj), se Žiga Švec niti v nadaljevanju državnega prvenstva ne zaustavlja. V polfinalu se je predstavniku ŽTK Maribor poizkušal zoperstaviti Mak Miković (ŠD LTA), a bil pri tem neuspešen. Švec je nasprotnika ugnal s 6:1 in 6:1 ter si tako po finalu v konkurenci dvojic priigral še finalno vstopnico v posamični konkurenci.


Za naslov državnega prvaka se bo Švec pomeril proti Mihi Bajžlju (TK Spin Medvode). Tekmovalca sta odigrala dva niza, po katerih sta poravnana na 1:1, igro pa je nato zaustavil dež. Po dolgem premoru je več počakal Bajželj, ki je tretji niz dobil s 6:4 in tako napredoval v finale. 

Tudi finalni obračun v konkurenci dvojic bo tako po vsej verjetnosti odigran v soboto, 20. junija.


Državno prvenstvo, fantje U14, Kranj, polfinale, 19.6.
(1)Požonec M. - (6)Bajželj M. 6:4, 5:7, 4:6
Miković M. - Švec Ž. 1:6, 1:6

Finale, 20.6.
Bajželj M. - Švec Ž.

VSI REZULTATI
- DP Odmev U14 - dečki (posamezno)


Dvojice, finale, 19.6.
Miković M./Švec Ž. - Bajželj M./Bernard M.

VSI REZULTATI
- DP Odmev U14 - dečki (dvojice)




Ana Tara Praček nadaljuje z izvrstnimi predstavami. (Foto: Bojan Matevžič) Ana Tara Praček nadaljuje z izvrstnimi predstavami. (Foto: Bojan Matevžič)

Lahko Pračkova za konec premaga še 1. nosilko?

Za razliko od dečkov, so deklice uspele odigrati oba polfinalna obračuna. Še naprej blesti Ana Tara Praček (TK Luka Koper), ki je pred kratkim odlično formo potrdila z zmago na domačem turnirju v Kopru, na državnem prvenstvu v Kranju pa je v uvodnih 4 obračunih skupaj izgubila verjeli ali ne vsega 7 iger.


Njena polfinalna nasprotnica Pia Petelinšek (ŽTK Maribor) je bila sploh prva po Liji Mumlek (ŽTK Maribor), ki je uspela proti Pračkovi v vsakem nizu osvojiti vsaj eno igro.


V velikem finalu bo Pračkova izzvala 1. nosilko turnirja, Nalo Kovačič, prav tako ŽTK Maribor. Nala je v polfinalu v prvem nizu Juliji Bogatin (TK Luka Koper) dopustila le eno samo igro, bolj napeto pa je bilo v drugem nizu, ko je zmagovalko odločila podaljšana igra.


Finale dvojic bo po vsej verjetnosti zaradi slabega vremena prestavljen na soboto, 20. junija.


Državno prvensto, deklice U14, Kranj, polfinale, 19.6.
(1)Kovačič N. - (3)Bogatin J. 6:1, 7:6(5)
(4)Petelinšek P. - Praček A-T. 1:6, 2:6

Finale, 20.6.
(1)Kovačič N. - Praček A-T.

VSI REZULTATI
- DP Odmev U14 - deklice (posamezno)


Dvojice, finale, 19.6.
(1)Mumlek L./Petelinšek P. - (2)Bogatin J./Cikajlo E.

VSI REZULTATI
- DP Odmev U14 - deklice (dvojice)

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.