prijava_e
Novica

DP (U18): Vroči Obrul oddrvel v finale, 1. nosilko bo v boju za naslov izzvala Rebčeva


TS


Na Ptuju smo dobili vse 4 finaliste državnega prvenstva v starostni kategoriji U18. Pri fantih se bosta za naslov pomerila Lun Obrul (ŽTK Maribor) in Bor Artnak (AS Litija), medtem ko bomo pri dekletih spremljali finalni obračun med Tjašo Klevišar (TK Triglav Kranj) in Pio Marijo Rebec (TC Ljubljana). Danes še finale dvojic. 



Na igrišču številka 2 se je prvi polfinalni obračun med Nejcem Škorjancem in Lunom Obrulom zaključil ekspresno hitro. Predstavnik ŠD LTA, ki je v četrtfinalu iz turnirja izločil 1. nosilca Maja Premzla, v polfinalu ni bil kos razpoloženemu Obrulu. Tenisač ŽTK Maribor je v celotnem obračunu oddal eno samo igro in tako oddrvel v veliki finale.


Za naslov državnega prvaka v starostni kategoriji U18 se bo Obrul pomeril proti Boru Artnaku (AS Litija). Slednji je do polfinala prišel s tremi prepričljivimi zmagami, v polfinalnem obračunu pa v dveh napetih in izenačenih nizih strl odpor 8. nosilca Marsela Žnuderla (ŽTK Maribor). Končni rezultat je bil 7:6(7) in 6:4 v korist Artnaka.


Danes bo na Ptuju potekalo še finale v konkurenci dvojic. Za naslov se bodo pomerili na eni strani Žiga Kovačič in Blaž Vidovič, ter na drugi strani Maj Premzl in Jaka Protič Žakelj.


Državno prvenstvo, fantje U18, Ptuj, posamezno, polfinale, 19.6.
Škorjanc N. - Obrul L.  0:6, 1:6
Artnak B. - (8)Žnuderl M. 7:6(7), 6:4

Finale, 20.6.
Artnak B. - Obrul L.

Več rezultatov:
- DP Petrol U18 - fantje (posamezno)


Dvojice, finale, 19.6.
(1)Kovačič Ž./Vidovič B. - (2)Premzl M./Protič Žakelj J.

Več rezultatov:
- DP Petrol U18 - fantje (dvojice)




Tjaša Klevišar še korak do naslova državne prvakinje v posamični konkurenci. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida) Tjaša Klevišar še korak do naslova državne prvakinje v posamični konkurenci. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Klevišarjevo bo izzvala Rebčeva

Le še končna odločitev je na Ptuju tudi v posamični konkurenci med dekleti. Po pravi drami se je v finale turnirja, ki poteka na igriščih TK Terme Ptuj prebila Tjaša Klevišar (TK Triglav Kranj), ki se je do polfinala prebila povsem brez prask.


V polfinalnem obračunu je bilo precej drugače, saj je predstavnica domačega TK Terme Ptuj Tara Gorinšek nudila odličen odpor in klonila šele s 5:7 v odločilnem tretjem nizu.


1. nosilka turnirja se bo v finalu za naslov državne prvakinje pomerila proti Pii Mariji Rebec (TC Ljubljana), ki je bila v drugem polfinalu z 2:0 v nizih boljša od Ane Lanišek (TK Radomlje). Bilo je 6:4 in 6:2.


Ob finalu turnirja dvojic v konkurenci fantov, se bo danes na Ptuju odvijal tudi finale v dvojicah med dekleti. Klevišarjeva bo lovoriko naskakovala skupaj z Aljo Belinger, na drugi strani pa bosta stali Annika Planinšek in Nika Strašek.


Državno prvensto, dekleta U18, Ptuj, posamezno, polfinale, 19.6.
(1)Klevišar T. - (8)Gorinšek T. 4:6, 6:3, 7:5
(3)Rebec P-M. - Lanišek A. 6:4, 6:2

Finale, 20.6.
(1)Klevišar T. - (3)Rebec P-M.

Več rezultatov:
- DP Petrol U18 - dekleta (posamezno)


Dvojice, finale, 19.6.
(1)Belinger A./Klevišar T. - (3)Planinšek A./Strašek N.

Več rezultatov:
- DP Petrol U18 - dekleta (dvojice)

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.