Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

DP (U18): Škorjanc presenetil 1. nosilca Premzla, konec tudi za Vidoviča, Klevišarjeva in Rebčeva meljeta dalje (DOPOLNJENO + FOTO)


TS, 18.6.2020 13:42:00

Četrtfinalni obračunu na državnem prvenstvu v starostni kategoriji U18 na Ptuju so za nami. Brez polfinala je ostal 1. nosilec Maj Premzl (ŽTK Maribor), ki je moral priznati premoč Nejcu Škorjancu (ŠD LTA), presenečenje pa je pripravil njegov ekipni kolega Marsel Žnuderl, ki je izločil domačina Blaža Vidovića. Pri dekletih izjemno prepričljive predstave Tjaše Klevišar, Tare Gorinšek, Pie-Marije Rebec in Ane Lanišek.


FOTOGALERIJA - četrtek, 18. 6.

Četrtek je na igriščih TK Terme Ptuj prinesel dva velika presenečenja v posamični konkurenci. Prvega je že takoj za začetek na igrišču številka 2 pripravil Nejc Škorjanc, predstavnik ŠD LTA, ki je v 2 nizih strl odpor Maja Premzla (ŽTK Maribor). Prvi nosilec je v sredo odigral le tekmo dvojic, med posamezniki pa je mimo 2. ovire napredoval brez boja. To se ni izkazalo za dobro, saj ga je že v naslednjem dnevu ugnal Škorjanc in to v dveh nizih.


Škorjanc se bo v petkovem polfinalu pomeril proti Lunu Obrulu (ŽTK Maribor), ki je četrtfinale dobil že preden se je četrtfinalni obračun sploh začel. Nasproti bi mu moral stati Simon Javoršek (TK Maja Matevžič), a je ta obračun predal.


V drugem polfinalu si bosta nasproti stala Bor Artnak (AS Litija), ki še naprej melje enega za drugim, ter Marsel Žnuderl. Predstavnik ŽTK Maribor je bil tisti, ki je poskrbel za drugo večje presenečenje dneva, ko je s 6:3 in 6:3 ugnal enega izmed favoritov za končni naslov, domačina Blaža Vidovića.


Vidović in Premzl še vedno lahko postaneta državna prvaka

Marsikdo je na Ptuju pričakoval posamično finale med Majem Premzlom in Blažem Vidovićem, a oba sta torej izpadla že pred polfinalom. Bosta pa v petek kljub temu imela priložnost, da se dokopljeta do naslova državnega prvaka in sicer v konkurenci dvojic. Blaž bo zlato lovil z Žigo Kovačičem, Maj pa z Jakom Protičem Žakljem.


Državno prvenstvo, fantje U18, Ptuj, četrtfinale, 18.6.
(1)Premzl M. - Škorjanc N. 2:6, 4:6
Obrul L. - (5)Javoršek S. b.b.
Japelj J. - Artnak B. 3:6, 1:6
(8)Žnuderl M. - (2)Vidovič B. 6:3, 6:3

Polfinale, 19.6.
Škorjanc N. - Obrul L.
Artnak B. - (8)Žnuderl M.

Več rezultatov:
- DP Petrol U18 - fantje (posamezno)


Dvojice, polfinale, 18.6.
(1)Kovačič Ž./Vidovič B. - Kirbiš A./Križnik M. 6:2, 6:2
Japelj J./Joksović V. - (2)Premzl M./Protič Žakelj J. 2:6, 6:1, 7:10

Finale, 19.6.
(1)Kovačič Ž./Vidovič B. - (2)Premzl M./Protič Žakelj J.

Več rezultatov:
- DP Petrol U18 - fantje (dvojice)Pri dekletih brez večjih presenečenj

Za razliko od fantov, je pri dekletih četrtkovo dogajanje potekalo bolj po pričakovanjih. Še tretjo tekmico zapored sta zmleli Tjaša Klevišar (TK Triglav Kranj) in Pia Marija Rebec (TC Ljubljana), nič manj prepričljivi pa nista bili niti Tara Gorinšek (TK Terme Ptuj) in Ana Lanišek (TK Radomlje).


Predstavnica domačega kluba Tara Gorinšek si bo v petek finalno vstopnico poizkušala priboriti v obračunu proti 1. nosilki Tjaši Klevišar, medtem ko se bosta v drugem polfinalu med seboj pomerili Rebčeva in Laniškova.


V konkurenci dvojic sta bila prav tako oba obračunu končana še pred odločilnim tretjim nizom. V petek se bodo za zlato pomerili na eni strani Alja Belingar (ŠD LTA)  in Tjaša Klevišar ter na drugi strani Annika Planinšek in Nika Strašek (obe ŽTK Maribor).


Državno prvensto, dekleta U18, Ptuj, četrtfinale, posamezno, 18.6.
(1)Klevišar T. - (7)Bečirovič-Novak H. 6:1, 6:0
(4)Radišič M. - (8)Gorinšek T. 2:6, 1:6
(5)Planinšek A. - (3)Rebec P-M. 2:6, 1:6
Lanišek A. - Viriant M. 6:1, 6:2

Polfinale, 19.6.
(1)Klevišar T. - (8)Gorinšek T.
(3)Rebec P-M. - Lanišek A.

Več rezultatov:
- DP Petrol U18 - dekleta (posamezno)Dvojice, polfinale, 18.6.
(1)Belinger A./Klevišar T. - (4)Gorinšek T./Pliberšek N. 6:4, 6:4
(3)Planinšek A./Strašek N. - (2)Lampret M./Radišič M. 6:1, 6:3

Finale
(1)Belinger A./Klevišar T. - (3)Planinšek A./Strašek N.

Več rezultatov:
- DP Petrol U18 - dekleta (dvojice)

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.