prijava_e
Novica

Teniška sezona se bo nadaljevala avgusta


TS


Združenje teniških igralk (WTA) in igralcev (ATP), kasneje pa še Mednarodna teniška zveza (ITF), je predstavilo koledar nadaljevanja teniške sezone. Sezona se bo nadaljevala avgusta, kar pomeni, da obstajajo velike možnosti tudi za organizacijo ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenija open turnirja v Portorožu od 17. do 23. avgusta. Ob tem je potrebno poudariti, da za zdaj še ni jasno, kdaj se bo nadaljevala mladinska sezona.

ITF in Tennis Europe bosta odločitev sprejela v naslednjih dneh. ATP je vsem organizatorjem spročil, da bodo v kratkem dobili Protokol za povratek k tekmovanjem, kjer bodo zapisana priporočila in navodila za varnost udeležencev. Ta naj bi bila čim bolj enostavna in bi vključevala čim manj stroškov, jasno pa je, da se bo zaradi ukrepov močno povečal obseg dela organizatorjev. Razmišljajo tudi o krajšem formatu turnirjev, saj bi s tem radi zmanjšali število udeležencev na posameznem turnirju.

“Vse se je končno začelo odvijati. Datumsko zdaj lahko organiziramo turnir, a nas čaka še veliko dela. Čakamo na dodatne pogoje in morebitne restrikcije. Trenutno težko povem kaj več. Naša pogajanja z ATP smo začeli včeraj, tako, da bo več znanenega v naslednjih dneh”, je dejal direktor Tenis Slovenija Gregor Krušič.

David Haggerty, predsednik ITF je povedal: “Pandemija je pomenila težko obdobje za šport. Zavedamo se, da so pred nami veliki izivi, vseeno pa z veseljem oznanjamo nadaljevanje sezone. To je bil naš cilj od samega začetka, seveda ob hkratnem varovanju zdravja in varnosti teniških igralk in igralcev. Še naprej bomo tesno sodelovali z našimi partnerji.”

Prvi turnir WTA po epidemiji novega koronavirusa se bo začel 3. avgusta v Palermu, prvi turnir ATP pa 14. avgusta v Washingtonu. OP ZDA v New Yorku bo potekalo od 31. avgusta do 13. septembra, OP Francije v Parizu pa se bo začelo 27. septembra. Wimbledona letos ne bo. Koledar po turnirju v Rolandu Garrosu še ni znan. Ali bodo igralci in igralke jeseni morda odšli v Azijo bo znano sredi julija. ATP je med drugim sporočil tudi to, da najboljših 10 igralcev ne bo moglo nastopiti na turnirju serije ATP v Kitzbuehlu, ki se začne drugi teden OP ZDA, če ne bodo prej igrali in izgubili v New Yorku.

Mnogi najboljši igralci, kot sta Novak Djokovič in Rafael Nadal, so zaradi varnosti proti odhodu v ZDA in razmišljajo, da bi ostali v Evropi in se pripravljali na OP Francije. Še vedno pa ni znano, kako bodo rešili težavo s točkovanjem. Lestvici WTA in ATP sta namreč zamrznjeni od 16. marca.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.