Prvenstvo Vzhodne Evrope: Rola izgubil, Bedene predal in zaključil

TS

Za 36 tekmovalci na Prvenstvu Vzhodne Evrope je konec uvodnega dela tekmovanja. S prvenstvom je že zaključilo nekaj tenisačev, med katerimi se je znašel tudi Aljaž Bedene, ki zadnjega obračuna ni odigral. Blaž Rola je v tretjem obračunu prvič izgubil.

Lestvica skupine D (Aljaž Bedene) in skupine G (Blaž Rola)

V Beogradu se je zaključil uvodni del Prvenstva Vzhodne Evrope, s tem pa tudi nastopi Aljaža Bedeneta. Ritem tekmovanja je neizprosen, o čemer priča podatek, da je Bedene tekmo 2. kola pričel v torek ob 21.20, v sredo pa bi ob 12. uri že moral odigrati tekmo 3. kola proti Tomislavu Brkiću. To se ni zgodilo, saj je Ljubljančan zaradi bolečin v rami obračun predal še pred začetkom.

Po prvem porazu še naprej v igri za napredovanje ostaja Blaž Rola. Ta je bil v uvodnih dveh kolih nepremagan, v 3. kolu pa ga je z 2:0 v nizih premagal obetavni, 15-letni Srb Hamad Medjedović, ki je Ptujčana pahnil na 3. mesto. V drugem nizu je imel Rola sicer v 10. igri dve povezani žogici za izenačenje na 1:1, a Srb se je rešil.

V četrtek bo Rola za napredovanje zaigral proti Makedoncu Tomislavu Jotovskemu (1223. igralec sveta).

Ženske bodo s tekmovanjem pričele v ponedeljek, 29. junija, med nastopajočimi pa bodo tudi Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović.

Dvoboj za napredovanje, 18.6.
Jotovski T. - Rola B. (15.20)

SKUPINA D

3. kolo, 17.6.
Stakhovsky S. - Stipič F. 6:1, 6:3
Bedene A. - Brkić T. b.b.

SKUPINA G

3. kolo, 17.6.
Kuzmanov D. - Shevchenko A. 6:4, 6:1
Rola B. - Medjedović H. 1:6, 6:7(3)