prijava_e
Novica

Z državnim prvenstvom v kategorijah U14 in U18 pričetek vrhunca sezone


TS


Z današnjim dnem se je tako na igriščih TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj pričelo državno prvenstvo. V Kranju se za naslov merijo tekmovalci in tekmovalke do 14. leta starosti, na Ptuju pa bomo dobili državnega prvaka in državno prvakinjo v starostni kategoriji U18. Dogajanje na Gorenjskem in Štajerskem pa je le napoved izjemno bogatega in pestrega programa pod okriljem Tenis Slovenije v naslednjem mesecu dni. 


Po odigranih kvalifikacijskih obračunih bi se glavni del turnirja tako v Kranju kot tudi na Ptuju moral pričeti že v ponedeljek, a je tekmovalcem načrte prekrižalo deževno vreme.


Danes je drugače, strune na loparjih že trpijo, v ogenj pa so se že podali tudi nekateri glavni favoriti. V Kranju sta prvo oviro že uspešno preskočili 1. nosilka Nala Kovačič (ŽTK Maribor) in 2. nosilka Lija Mumlek (ŽTK Maribor), enako pa velja za 2. nosilca med dečki U14 Luko Videnovića (TK Triglav Kranj).


Na Ptuju je z nastopi uspešno pričel 1. nosilec turnirja Maj Premzl (ŽTK Maribor), že v 1. krogu pa se je poslovil 3. nosilec Aljaž Kirbiš. Predstavnik TK Branik Maribor je moral priznati premoč vročemu Boru Artnaku (AS Litija), ki je bil boljši s 6:1 in 6:2.


Več rezultatov:
- DP Odmev U14 - dečki
- DP Odmev U14 - deklice
- DP Petrol U18 - fantje
- DP Petrol U18 - dekleta

Vroče bo tudi v naslednjih tednih

Še preden bomo dobili državnega prvaka in državno prvakinjo v kategorijah Odmev U14 in Petrol U18, se bo v petek, 19. junija, pričelo tudi državno prvenstvo RVO (rekreativno-veteranska organizacija).


Da nam ne bo dolgčas niti v naslednjem tednu, bodo na državnem prvenstvu skrbeli tekmovalci v starostnih kategorijah Lino U12 in Zala U16, ob tem nas čaka še play-off 1. moške in ženske članske lige, v začetku julija pa še zaključek lige Lino U12 in vrhunec - člansko državno prvenstvo.


Koledar tekmovanj Tenis Slovenija



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.