prijava_e
Novica

Rola Prvenstvo Vzhodne Evrope pričel brez napak, Bedene tesno poražen


TS


Pod okriljem teniške akademije Janka Tipsarevića, se je v ponedeljek, 15. junija, pričelo Prvenstvo Vzhodne Evrope, na katerem bo nastopilo tudi 5 slovenskih predstavnikov. Že v prvem tekmovalnem dnevu sta se na teren podala Aljaž Bedene in Blaž Rola ter bila polovično uspešna. 



Kot prvi od slovenskih predstavnikov se je na igrišča v Beogradu podal Blaž Rola, ki je v obračunu proti Alexandru Shevchenku (632. igralec sveta) veljal za izrazitega favorita. Ptujčan je proti 19-letnemu Rusu v obeh nizih zaostajal s 3:5, a unovčil vse svoje izkušnje ter obračun dobil brez izgubljenega niza.


Dobro je svoj obračun pričel tudi Aljaž Bedene, ki je v uvodnem kolu zaigral proti zmagovalcu turnirja v Portorožu leta 2017 Sergiyju Stakhovskemu. Proti Ukrajincu se je Bedene pomeril drugič v karieri in prvič klonil. 34-letni tenisač iz Kijeva je namreč v nadaljevanju obračuna zaigral bolje in obračun uspel obrniti v svojo korist.


Poraz za Bedeneta še ni usoden, saj v nadaljnje tekmovanje iz vsake skupine napredujeta po dva tenisača. Ženski del turnirja, v katerem bodo nastopile tudi Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović, se bo pričel v ponedeljek, 29. junija.



Lestvica skupine D (Aljaž Bedene) in skupine G (Blaž Rola)



SKUPINA D

1. kolo, 15.6.
Bedene A. - Stakhovsky S. 6:4, 1:6, 4:6
Brkić T. - Stipić F. 6:1, 6:0

2. kolo, 16.6.
Stakhovsky S. - Brkić T.
Bedene A. - Stipič F.

SKUPINA G

1. kolo, 15.6. 
Rola B. - Shevchenko A. 7:5, 7:6(4)
Kuzmanov D. - Medjedović H. 6:1, 6:3

2. kolo, 16.6.
Rola B. - Kuzmanov D.
Shevchenko A. - Medjedović H.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.