Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Rola Prvenstvo Vzhodne Evrope pričel brez napak, Bedene tesno poražen

TS, 15.6.2020 21:20:00

Pod okriljem teniške akademije Janka Tipsarevića, se je v ponedeljek, 15. junija, pričelo Prvenstvo Vzhodne Evrope, na katerem bo nastopilo tudi 5 slovenskih predstavnikov. Že v prvem tekmovalnem dnevu sta se na teren podala Aljaž Bedene in Blaž Rola ter bila polovično uspešna.

Kot prvi od slovenskih predstavnikov se je na igrišča v Beogradu podal Blaž Rola, ki je v obračunu proti Alexandru Shevchenku (632. igralec sveta) veljal za izrazitega favorita. Ptujčan je proti 19-letnemu Rusu v obeh nizih zaostajal s 3:5, a unovčil vse svoje izkušnje ter obračun dobil brez izgubljenega niza.

Dobro je svoj obračun pričel tudi Aljaž Bedene, ki je v uvodnem kolu zaigral proti zmagovalcu turnirja v Portorožu leta 2017 Sergiyju Stakhovskemu. Proti Ukrajincu se je Bedene pomeril drugič v karieri in prvič klonil. 34-letni tenisač iz Kijeva je namreč v nadaljevanju obračuna zaigral bolje in obračun uspel obrniti v svojo korist.

Poraz za Bedeneta še ni usoden, saj v nadaljnje tekmovanje iz vsake skupine napredujeta po dva tenisača. Ženski del turnirja, v katerem bodo nastopile tudi Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović, se bo pričel v ponedeljek, 29. junija.

Lestvica skupine D (Aljaž Bedene) in skupine G (Blaž Rola)

SKUPINA D

1. kolo, 15.6.
Bedene A. - Stakhovsky S. 6:4, 1:6, 4:6
Brkić T. - Stipić F. 6:1, 6:0

2. kolo, 16.6.
Stakhovsky S. - Brkić T.
Bedene A. - Stipič F.

SKUPINA G

1. kolo, 15.6.
Rola B. - Shevchenko A. 7:5, 7:6(4)
Kuzmanov D. - Medjedović H. 6:1, 6:3

2. kolo, 16.6.
Rola B. - Kuzmanov D.
Shevchenko A. - Medjedović H.

Preberi več

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.