Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Dež zamaknil začetek državnega prvenstva v Kranju in na Ptuju

TS, 15.6.2020 15:44:00

Danes, v ponedeljek, 15. junija, bi se v Kranju in na Ptuju moralo pričeti državno prvenstvo v starostnih kategorijah U14 in U18, a je celotni program zaradi dežja prestavljen na torek. Ob turnirju v posamični konkurenci, tako fante kot tudi dekleta čakajo tudi nastopi v konkurenci dvojic.

Lepo nedeljsko vreme je tako organizatorjem turnirja v Kranju kot tudi na Ptuju omogočilo igranje kvalifikacijskih obračunov.

Na igriščih TK Triglav Kranj, kjer se bo ta teden odvijal glavni turnir državnega prvenstva tenisačev v kategoriji Odmev U14, smo že v kvalifikacijah videli nekaj presenečenj. Od 8 nosilcev so se z zmagami v glavni del turnirja prebili le 4, Nejc Vrabl (ŽTK Maribor), pa se je tja prebil kot eden od srečnih poražencev.

V glavnem turnirju vloga 1. nosilca pripada Marku Požoncu (TK Center Court), 2. nosilec je Luka Videnovič (TK Triglav Kranj), 3. Vid Mohar (TK Grosuplje), 4. Matic Hribar (TK Center Court).

Brez presenečenj ni šlo niti v kvalifikacijah državnega prvenstva Petrol U18, kjer so kvalifikacijske ovire uspešno preskočili 3 od skupno 8 nosilcev. Prvi štirje nosilci glavnega dela turnirja so Maj Premzl (ŽTK Maribor, 1.), Blaž Vidovič (TK Terme Ptuj, 2.), Aljaž Kirbiš (TK Branik M., 3.) in Žiga Kovačič (TK Terme Ptuj, 4.)

Tako v Kranju kot tudi na Ptuju je bilo ponedeljkovo dogajanje v celoti odpovedano. S tekmami 1. kroga bodo tako tekmovalci pričeli v torek, 16. junija.

Več o turnirju:
- državno prvenstvo U14 (TK Triglav Kranj)
- državno prvenstvo U18 (TK Terme Ptuj)

Preberi več

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.