Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Bedene in Rola danes pričenjata z nastopi na Prvenstvu Vzhodne Evrope

TS, 15.6.2020 11:55:00

V Beogradu se je z današnjim dnem pričelo Prvenstvo Vzhodne Evrope, ki v glavnem mestu Srbije poteka pod organizacijo teniške akademije Janka Tipsarevića. V Srbiji bo nastopilo tudi lepo število slovenskih predstavnikov, med drugim tudi Aljaž Bedene in Blaž Rola.

"Po velikem številu izzivov, številnih ovirah in zavezanosti vseh, ki bomo sodelovali, smo končno pripravljeni, da napovemo Prvenstvo Vzhodne Evrope", je pred 5 tedni na Instagramu zapisal Janko Tipsarević, ki je nato skupaj s svojo ekipo iz dneva v dan razkrival številne nastopajoče.

Med njimi so tudi Slovenci Aljaž Bedene, Blaž Rola, Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović. Samo v moški konkurenci se je v Beogradu zbralo kar 38 tenisačev, med najbolj zveneča imena pa lahko štejemo Filipa Krajinovića, Dušana Lajovića, Miomirja Kecmanovića, Lasla Djereja in Emila Ruusuvuorija.

Že v uvodnem dnevu se bosta na teren podala tako Bedene kot tudi Rola. Ljubljančana čaka obračun proti Sergiyju Stahkovskemu (167. igralec sveta), medtem ko se bo Ptujčan za začetek pomeril proti Alexandru Shevchenku (632. igralec sveta).

Lestvica skupine D (Aljaž Bedene) in skupine G (Blaž Rola)

Preberi več

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.