prijava_e
Novica

U10 in U11: Na Kodeljevem navduševali tudi mladi slovenski upi


TS


Mladi slovenski upi so v preteklem vikendu na Kodeljevem še enkrat več dokazali, da se za prihodnost slovenskega tenisa ni potrebno bati. Na turnirjih Zavarovalnice Triglav v starostni kategoriji U10 in U11 je tako v konkurenci dečkov kot tudi deklic nastopilo ogromno število tekmovalcev, ki so pokazali veliko teniškega znanja.




Vzporedno ob članskem odprtem prvenstvu je na Kodeljevem ta vikend potekalo tudi odprto prvenstvo za dečke in deklice v starostnih kategorijah U1o in U11.


V kategoriji deklic do 10. leta starosti sta se v finalu glavnega turnirja pomerili Sara Kovačevič (TK Maja Matevžič) in Brina Milovanović (TK Maja Matevžič), zmage pa se je razveselila prva. Tolažilni turnir je pripadel Tinkari Novak (TK Medvode), ki je v finalu ugnala Hano Peterlin Pahor (TK Benč).


Pri dečkih se je zmage na U10 turnirju veselil Jaša Pečovnik (TK Olimpija), ki je bil v finalu boljši od Alekseja Muleja (TK Maja Matevžič), tolažilni turnir pa je osvojil Mark Lalič (ŽTK Maribor).


V leto dni starejši kategoriji je pri deklicah največ pokazala Nina Mlakar (TK Medvode), ki je v finalu tesno s 7:5 ugnala Veritso Yanevo (TK Brežice), pri dečkih pa Alexander Burmakin (TK Luka Koper). Tolažilna turnirja sta pripadala Karolini Semenič (TK Center Court) in Jaši Pečovnik (TK Olimpija).


VSI REZULTATI

FOTOGRAFIJE S PODELITEV

Tenisačice in tenisače v starostni kategoriji U10 in U11 naslednje tekmovanje čaka v soboto 11. julija in nedeljo 12. julija, ko bo potekalo odprto prvenstvo Igrajmo tenis!


Deklice U10, glavni turnir, finale
Kovačević S. - Milovanovič S. 6:1

Tolažilni turnir, finale
Peterlin Pahor H. - Novak T. 0:4




Deklice U11, glavni turnir, finale
Yaneva V. - Mlakar N. 5:7

Tolažilni turnir, finale
Semenič K. - Stražar H. 4:2




Dečki U10, glavni turnir, finale
Pečovnik J. - Mulej A. 6:1

Tolažilni turnir, finale
Jovanović A. - Lalič M. 1:4




Dečki U11, glavni turnir, finale
Burmakin A. - Škundrič P. 6:1

Tolažilni turnir, finale
Glogovac J. - Pečovnik J. 4:5(6)

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.