prijava_e
Novica

Zidanškova in Kavčič upravičila vlogo favorita in osvojila OP Ljubljane


TS


Ob odprtem prvenstvu tenisačic in tenisačev v starostni kategoriji U10 in U11, je na Kodeljevem ta vikend potekalo tudi člansko odprto prvenstvo. Tako v moški kot tudi v ženski konkurenci se je turnir zaključil brez presenečenj, saj sta se do naslova prikopala 1. nosilca Blaž Kavčič in Tamara Zidanšek. 



Po tem, ko je bila glavnina tekem v članski konkurenci odigrana že v soboto, so gledalci v nedeljo pričakovali še vse 4 polfinalne obračune - dva v ženski konkurenci in dva v moški. Številne gledalce je razžalostila novica o predaji Pie Čuk, ki je v soboto zabeležila dve zmagi, polfinalni obračun proti Manci Pislak pa predala že pred začetkom obračuna.


V drugem polfinalu se je 1. nosilki turnirja Tamari Zidanšek poizkušala zoperstaviti Pia Marija Rebec. Še ne 16-letna tenisačica je v soboto igrala izjemno in med drugim iz turnirja izločila tudi 3. nosilko Hano Bečirovič Novak. Proti Zidanškovi je v prvem nizu še iskala prave občutke, v drugem pa ponudila že precej boljši odpor in klonila s 4:6.


V finalu so gledalci spremljali zanimiv in izenačen obračun. Zidanškova je prvi niz dobila s 6:3, a Pislakova se ni predala in proti 71. igralki sveta izsilila tretji niz. Tam je bila bolj zbrana 22-letna Konjičanka, ki je t.i. match tie-break dobila z 10:6 in tako upravičila vlogo glavne favoritinje.


OP Ljubljana, članice, polfinale, 14.6.
(1)Zidanšek T. – Rebec P-M. 6:0, 6:4
Pislak M. – Čuk P. b.b.

Finale
(1)Zidanšek T. - Pislak M. 6:3, 3:6, 10:6

Več informacij:
– o ženskem turnirju OP Ljubljana
- o sobotnem dogajanju



Tudi v moški konkurenci je zaključek turnirja minil brez presenečenja, saj se je naslova veselil 1. nosilec Blaž Kavčič. Izkušeni Ljubljančan je tako po turnirju v Radomljah še drugič zapored upravičil vlogo izrazitega favorita in prišel do nove turnirske zmage.


Že v soboto so se od turnirja poslovili 2., 3. in 4. nosilec. Primož Vovk je moral priznati premoč Rubenu Gospodjinačkemu, Bor Artnak Mihi Okronu, Jošt Plestenjak pa je obračun pri zaostanku z 2:6 in 0:1 proti Žigi Drobniču predal.


Drobnič v nedeljo ni bil kos predstavi Kavčiča, precej bolj napeto pa je bilo v drugem polfinalnem obračunu, kjer je zmagovalca med Okornom in Gospodjinačkim v obeh nizih odločila podaljšana igra. Obe je dobil Okorn, ki se je tako imel v finalu priložnost zoperstaviti prvemu Slovencu, ki se je kdajkoli prebil med najboljših 100 na svetu. Kavčič je znova dokazal, da se v zadnjih tednih na igrišču počuti odlično, saj je izgubil vsega 2 igri.


OP Ljubljana, člani, polfinale, 14.6.
(1)Kavčič B. – Drobnič Ž. 6:0, 6:1
Okorn M. – Gospodjinački R. 7:6(6), 7:6(2)

Finale
(1)Kavčič B. - Okorn M. 6:0, 6:2

Več informacij:
– o moškem turnirju OP Ljubljana
- o sobotnem dogajanju

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.