prijava_e
Novica

OP Ljubljana: Za naslov na Kodeljevem tudi Zidanškova in Kavčič


TS


Po članskem odprtem prvenstvu v Radomljah, bomo tudi na Kodeljevem lahko spremljali izjemno močan turnir tako v moški kot tudi v ženski konkurenci. Glavna favorita za končni naslov sta Blaž Kavčič in Tamara Zidanšek. Lahko Ljubljančana in/ali Konjičanko kdo preseneti?



Tako kot v Radomljah, kjer sta se naslova razveselila Blaž Kavčič in Nastja Kolar, tudi na Kodeljevem nagradni sklad znaša 2.000€.


Na turnir v moški posamični konkurenci se je prijavilo 21 igralcev, od tega jih je 12 že neposredno uvrščenih v glavni del turnirja. Najbolj odmevno ime predstavlja Blaž Kavčič, kateremu pripada vloga 1. nosilca, kot 2. nosilec turnirja pa se bo predstavil Primož Vovk iz TK Medvode. Tretji nosilec je Bor Artnak (AS Litija), četrti Jošt Plestenjak (TD Slovan).


Juvanova nastop odpovedala

Nič manj zanimivo ne bo v ženski konkurenci, kjer je sprva kazalo, da bo med nastopajočimi tudi Kaja Juvan. Slednja se je nastopa na domačem terenu zelo veselila, a se je na koncu zaradi poškodbe gležnja odločila, da ne bo tvegala večjih težav.


Vloga 1. nosilke in tudi 1. favoritinje bo pripadala Tamari Zidanšek, ki na državni lestvici med ženskami zaseda 2. mesto, na drugi strani žreba pa se nahaja 2. nosilka turnirja Nastja Kolar. Med nosilkami sta še Hana Bečirovič Novak in Noka Jurić, ki sta se predstavili že v Radomljah.


Že danes, v petek, bodo tekmovalci odigrali kvalifikacijske obračune in nekaj dvobojev 1. kroga. Glavnina tekem bo odigrana v soboto, 13. junija, finalna obračuna pa sta delegirana za nedeljo, 14. junija.


Več informacij:
- o moškem turnirju OP Ljubljana
- o ženskem turnirju OP Ljubljana

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.