Prvak Obrul: “Zelo smo veseli, skoraj se ne da opisati.” (VIDEO)

TS

Kljub temu, da se danes na slovenskih igriščih že odvijajo obračuni Telemach 1. moške članske lige, še vedno odmeva včerajšnja zmaga ekipe ŽTK Maribor v finalu Petrol U18 lige. Mariborčani so po pravi drami prišli do svojega krstnega naslova v tej starostni kategoriji.

Celotno ekipo ŽTK Maribor je na Ptuju spremljala mariborska televizija TV Maribor, ki je končanem obračunu uspela pridobiti nekaj odzivov tako iz tabora zmagovalcev kot tudi domače tabora TK Terme Ptuj. "Na tesno je šlo. Najina soigralca sta imela nekaj smole, izgubila sta z 8:10 v match tie-breaku. Midva sva zmagala z 10:8, tako da smo zelo veseli, skoraj se ne da opisati," je ob osvojenem naslovu povedal Lun Obrul, ki je skupaj s soigralko Niko Strašek dobil odločilni obračun v konkurenci dvojic.

V izjemno napetem finalnem dvoboju je odločala vsaka malenkost. Tega se je še kako dobro zavedala tudi Annika Planinšek. "Sploh nimam besed. Ne morem razložiti, kako sem vesela. Od samega začetka, že pri posamičnih obračunih, je vsaka točka, vsaka igra odločal o končnem razpletu," je dejala Annika, ki je dobila pomemben obračun med posameznicami.

Kljub drugi zaporedni uvrstitvi v finale, je bilo po tesnem porazu razumljivo manj veselo v taboru domačinov. "Rekel bi, da je bil to povprečen finale. Mi smo imeli dve poškodovani igralci, enega so grabili krči, tudi nasprotniki niso bili popolni. Po mojem mnenju bi lahko pokazali dosti več. Na koncu so zmagali Mariborčani in potrebno je iti naprej," je svoje občutke opisal Blaž Vidovič.

Ta se že ozira tudi k državnem prvenstvu do 18. leta starosti, ki bo potekal prav na Ptuju. "Definitivno je to prvi cilj. Je nekaj dobrih igralcev, ampak mislim da sem dovolj dober in samozavesten, da lahko zmagam."

Več o finalnem obračunu med TK Terme Ptuj in ŽTK Maribor.

Preberi več