Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Odmev U14: Pračkova v Kopru najboljše prihranila za konec, v Tržiču zmagovalca še čakamo


TS, 8.6.2020 7:48:00

Na igriščih TK Luka Koper so se v prvem junijskem vikendu na teren podale deklice v starostni kategoriji U14. Do naslova se je prebila domačinka Ana Tara Praček, ki je najboljše prihranila za konec, ko je v finalu brez izgubljene igre ugnala Niko Perić. V Tržiču na turnirju dečkov na zmagovalca še čakamo.Na Odmev turnir U14 v Kopru se je prijavilo kar 50 tekmovalk. V uvodnih kolih je blestela 2. nosilka turnirja Pia Petelinšek, ki je nato v polfinalu naletela na razigrano domačinko Ano Taro Praček. Še pred tem se je od turnirja poslovila 1. nosilka turnirja Julija Bogatin, ki je morala priznati premoč Evi Zalokar.


Dan kasneje sta se v finalu za največjo lovoriko pomerili Nika Perić (TK Šentjur) in Ana Tara Praček (TK Luka Koper). Boljšo dnevno formo je prikazala domačinka, ki je odigrala izjemno in nasprotnico ugnala brez izgubljene igre.


Odmev U14 deklice, Koper, polfinale
(8)Perić N. - (3)Flerin L. 6:4, 7:5
Praček A-T. - Petelinšek P. 6:4, 6:0

Finale
(8)Perić N. - Praček A-T. 0:6, 0:6Ob deklicah so se ta vikend na teren podali tudi dečki v starostni kategoriji U14. V Tržiču, natančneje v Križah, je organizatorjem turnirja težave povzročalo slabo vreme, zaradi česar so bile prestavljene že kvalifikacije turnirja.


Že v 1. krogu je lepo presenečenje pripravil član ŽTK Maribor Rocco Bukovec, ki je presenetil 1. nosilca turnirja Marka Požonca (TK Center Court). Vlogo 2. nosilca je na drugi strani žreba upravičil Luka Videnović (TK Triglav Kranj), ki se je brez izgubljenega niza prebil do finala.


V boju za naslov bo Videnoviću v ponedeljek, 8. junija, nasproti stal Miha Bajželj (TK Medvode). V kolikor vreme ne bo dovoljevalo obračuna na peščeni podlagi v Tržiču, se bosta tekmovalca za zmago pomerila v dvorani v Šenčurju.


Odmev U14 dečki, Tržič, polfinale
Šteblaj B. - (5)Bajželj M. 1:6, 5:7
(3)Hribar M. - (2)Videnović L. 4:6, 1:6

Finale
(5)Bajželj M. - (2)Videnović L. [8.6., 10.00]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.