Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Prvi dan Pokala Mime Jaušovec je pod streho


TS, 7.6.2020 10:41:00

Po prvih sedmih obračunih na igrišču RCU Lukovica je z rezultatom 5:2 prepričljivo v vodstvu ekipa Vzhoda, za katero so točke prispevali Pia Čuk, Blaž Vidovič, Živa Falkner, Bor Artnak, Tamara Zidanšek in Nina Potočnik, medtem ko so čast ekipe Zahoda z dvema sobotnima točkama reševali Tom Kočevar Dešman in Blaž Kavčič, ter v zadnji tekmi dneva, najbolj izenačenem obračunu, še naveza Aljaž Bedene – Kaja Juvan.

Za slabo uro je dobrodelni turnir najboljših slovenskih igralcev in igralk prekinila ploha, kar navzočih sicer ni zmotilo, saj se slovenska teniška smetana le redko zbere na kupu, tako da je bilo dovolj časa za kramljanje. Ob peščenem igrišču se je zbralo tudi vodstvo Teniške zveze Slovenije s predsednikom Andrejem Slaparjem, igralce pa je v Lukovici pozdravila tudi Mima Jaušovec (na fotografiji spodaj).

»Že nad pobudo igralcev, da bi organizirali dobrodelni turnir, sem bila navdušena, zdaj, ko vidim, kako lepo so se potrudili pri organizaciji, pa sem res ponosna, da gre za turnir s humanitarno noto pod mojim imenom. Upam, da bo turnir postal tradicionalen. Čeprav sem iz Maribora, obljubim, da bom navijala tako za ekipo z vzhoda kot zahoda, saj gre za naše najboljše teniške igralke in igralce, za katere moramo navijati vsi Slovenci. Upam tudi, da bo moj lopar, s katerim sem v Wimbledonu leta 1974 premagala Martino Navratilovo, na dobrodelni dražbi našel pravega ljubitelja tenisa,« je v Lukovici dejala naša edina zmagovalka turnirja za Grand Slam, 63-letna Mima Jaušovec.

Dražba športnih rekvizitov (na fotografiji spodaj), dresov Luke Dončića in Lea Messija ter loparjev Mime Jaušovec, Polone Hercog in Aljaža Bedeneta, bo potekala do srede, 10. junija, artikle pa lahko dražite na naslovu: info@pokalmima.com.

Rezultati prvega dne (Vzhod – Zahod 5:2):

Čuk – Pislak 1:4, 4:3, 10:7

Vidovič – Dimic 4:1, 4:0

Falkner – Cvetkovič 4:1, 4:0

Artnak – Jeran 4:1, 4:1

Zidanšek/Potočnik – Jakupovič/Radišič 4:0, 4:1

Ternar/Urbanija – Kavčič/Kočevar Dešman 1:4, 2:4

Rola/Hercog – Bedene/Juvan 4:3, 2:4, 9:11

Nedeljski in ponedeljkov razpored turnirja najdete na www.pokalmima.com.Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.