prijava_e
Novica

Na pokalu Mima tudi dres Lionela Messija in Luke Dončića


TS


V sklopu teniškega turnirja za pokal Mime Jaušovec, ki se bo v Lukovici odvijal od 6. do 8. junija in na katerem bo nastopilo dvajset najboljših slovenskih teniških igralcev in igralk, bo potekala dobrodelna dražba. Na voljo sta podpisana dresa Lionela Messija in Luke Dončića ter loparji Aljaža Bedeneta, Polone Hercog in Mime Jaušovec iz leta 1974.



Partner projekta Pokal Mima Jaušovec je tudi Tenis Slovenija.

Dražba artiklov se je začela na elektronskem naslovu info@pokalmima.com in bo trajala do 10. junija. Izklicni ceni za dresa sta 3000 evrov, lopar Mime Jaušovec iz Wimbledona 1974 je v štartu vreden 2000 evrov, loparja najboljših slovenskih igralcev pa sta po 1000 evrov.


Zbrana sredstva od prodaje bodo šla v Fundacijo Mime Jaušovec za podporo in pomoč mladim športnim upom.


Pokal Mime Jaušovec, ki bo od sobote do ponedeljka potekal v Lukovici - žal brez gledalcev, a s TV prenosom na prvem programu Sportkluba - bo prvič v zgodovini na enem mestu zbral vse najboljše slovenske igralce in igralke. Zaradi poškodbe bo manjkala le Katarina Srebotnik.


Udeleženci bodo razdeljeni v dve skupini, vzhod in zahod. V vsaki ekipi bo pet igralcev in igralk, ki bodo vsak dan odigrali sedem tekem - 2-krat moški posamezno, 2-krat ženske posamezno, 1-krat moški dvojice, 1-krat ženske dvojice in 1-krat mešane dvojice. Igrali bodo na dva dobljena niza do štiri, ob tem, da bo prvi dan v soboto vsaka zmaga vredna eno točko, drugi dan dve in tretji tri. Zmagala bo tista ekipa, ki bo prva prišla do 22 točk.


V ekipi vzhoda, ki jo kot kapetan vodi Robi Cokan s pomočnikom Zoranom Kranjcem, bodo igrali Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Nina Potočnik, Pia Čuk, Živa Falkner, Blaž Rola, Nik Razboršek, Mike Urbanija, Tomislav Ternar in Blaž Vidovič.


Ekipo zahoda, katere kapetan je Miha Mlakar s pomočnico Majo Matevžič, pa zastopajo Kaja Juvan, Dalila Jakupovič, Nika Radišič, Andreja Klepač, Pia Lovrič, Aljaž Bedene, Blaž Kavčič, Tom Kočevar Dešman, Grega Žemlja in Matic Dimic.



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.