Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Kavčič po zmagi: “Mladi se morajo zavedati, da je potrebno veliko dela in odrekanja.”


TS, 1.6.2020 17:00:00

Po več kot dveh mesecih premora zaradi pandemije se je pretekli konec tedna nadaljevala domača teniška sezona. Na delu so bili tekmovalke in tekmovalci v vseh kategorijah z izjemo deklet do 18 let. Skupaj je širom Slovenije nastopilo skoraj 350 tekmovalk in tekmovalcev.

Ker mednarodnih tekmovanj še vedno ni na sporedu je po dolgem času doma zaigral tudi Blaž Kavčič in brez izgubljenega niza zmagal na članskem turnirju v Radomljah. V finalu je 33-letni Kavčič premagal talentiranega Bora Artnaka, ki bo v četrtek dopolnil šele 16 let. Trenutno 288. igralec sveta je zmagal s 6:2 in 6:1.

“Pomembno mi je bilo, da pridem nazaj v tekmovalni ritem. Dobro je bilo po dolgem času občutiti tekmovalnost na igrišču. Z nastopom sem si skrajšal tekmovalni premor, saj nihče ne ve, kdaj se bodo začeli mednarodni turnirji. Ta konec tedna me čakajo dvoboji na pokalu Mima, potem pa bom verjetno nastopil še na kakšnem podobnem turnirju v Sloveniji. Dobra poteza je tudi ta, da se je Tenis Slovenija odločila za denarni sklad, a sem bil presenečen, da se ni prijavilo več igralcev. Želel bi si namreč večjo konkurenco, zato upam, da se bodo prijavili na naslednje turnirje.”

Kavčič je na tekmovanju odigral dva dvoboja. Njegova prisotnost pa je veliko pomenila mladim tekmovalcem, ki jim 33-letni igralec pomaga z nasveti: “Všeč mi je bilo, da sem po dolgem času tekmoval blizu doma. Z mladimi igralci veliko treniram in se z njimi dobro razumem. Tudi z organizatorjem Andrejem Kraševcem imava dober odnos in si pomagava. Vsem je res veliko pomenilo, da sem prišel. Aljaž Jeran in Bor Artnak sta igralca s katerima veliko treniram. Z njima se tudi veliko pogovarjam. Želim jima prenesti svoje izkušnje. Želim, da se zavedata, da ni dovolj samo priti na trening, ampak, da moraš biti na treningu prisoten z glavo. Pomembno pa je tudi delo, ko nisi na teniškem treningu. Sam v mladosti nisem imel te sreče. In kar nisem imel sam, želim zdaj to predati mlajšim. A mladi se morajo zavedati, da je potrebno veliko dela in odrekanja.”

Med članicami je zmagala nekoč ena najboljših mladink sveta, trenutno pa 427. igralka sveta, Nastja Kolar. 25-letnica je v finalu premagala Manco Pislak, rezultat je bil 6:2 in 7:5.

Ostali zmagovalci:
18 let, fantje: Maj Premzl – Matic Križnik 5:7, 6:4, 6:1.

16 let, fantje: Job Japelj – Nejc Škorjanc 2:6, 6:4, 6:2.
16 let, dekleta: Ella Hojnik – Ula Jamar 6:1, 4:6, 6:2.

14 let, dečki: Nal Sok – Marko Požonec 7:5, 6:3.
14 let, deklice: Nala Kovačič – Lija Mumlek 6:2, 3:6, 6:4.

12 let, dečki: Maksim Despotovič – Liam Lugarič 6:1, 6:0.
12 let, deklice: Ela Plošnik – Sara Mihelčič 6:3, 6:1.

11 let, dečki: zmagovalec Aleksandar Burmakin
11 let, deklice: zmagovalka Una Grubešić

10 let, dečki: zmagovalec Lovro Zajc Hace
10 let, deklice: zmagovalka Nika Štor

Vir: Tenis Slovenija

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.