prijava_e
Novica

U12 in U14: Razigrani Sok najboljši v Domžalah, do naslova še Kovačičeva, Plošnikova in Despotović


TS


S prvim turnirjem po povratku na teniška igrišča so zaključili tudi v kategorijah do 12 in 14 let. Naziv 1. nosilca sta upravičila končna zmagovalca Maksim Despotović na turnirju fantov U12 v Ljubljani in Nala Kovačič na turnirju deklet U14. Na turnirju v Domžalah je bil najboljši Nal Sok, v Murski Soboti pa se je naslova veselila Ela Plošnik..

Ela Plošnik je bila prva nosilka turnirja deklet do 12. leta starosti v Murski Soboti, kjer je nastopilo kar 45 tenisačic. V glavnem delu turnirja je Plošnikova prve tri ovire preskočila brez izgubljene igre, v polfinalu je s 6:1 in 6:2 ugnala Zalo Bizjak, za konec pa v velikem finalu še Saro Mihelčič z rezultatom 6:3 in 6:1.


Dekleta U12, Murska Sobota, pesek, finale
(1)Plošnik E. - (6)Mihelčič S. 6:3, 6:1



Tenisači do 12 leta starosti so bili tokrat aktivni v Ljubljani, kjer je vlogo glavnega favorita upravičil Maksim Despotović. Prvi nosilec turnirja v uvodnih dveh krogih ni izgubil niti igre, njegovo končno zmago pa je v polfinalu še najbolj ogrozil Jaka Rakar, ki mu je uspel odvzeti 6 iger. V velikem finalu je Despotović s 6:1 in 6:0 ugnal nepostavljenega Liama Lugariča.


Fantje U12, Gibi, Ljubljana, pesek, finale
(1)Despotović M. - Lugarič L. 6:1, 6:0



V konkurenci U14 med dekleti v Mariboru sta največ pokazali domači predstavnici Nala Kovačič in Lija Mumlek, ki sta na poti do finala sicer izgubili po en niz, a se povsem zasluženo pomerili za naziv zmagovalke turnirja. Po treh nizih je ta pripadel 1. nosilki turnirja Nali Kovačič.


Dekleta U14, Maribor, pesek, finale
(1)Kovačič N. - (2)Mumlek L. 6:2, 3:6, 6:4



Fantje do 14. leta starosti so se prvič po dolgem tekmovalnem premoru za naslov merili v Domžalah. Zmagovalec je postal Nal Sok, ki je skozi celoten turnir igral izjemno. V četrtfinalu je povsem nadigral 2. nosilca Vida Moharja, v polfinalu proti Žigi Šeškotu izgubil le 3 igre, za konec pa v finalu brez izgubljenega niza ugnal še 1. nosilca Marka Požonca.


Fantje U14, Domžale (pesek), finale
(1)Požonec M. - (5)Sok N. 5:7, 3:6

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.