prijava_e
Novica

U16 in U18: Hojnikova zmagovalka v Šentjurju, na Ptuju poslastica dneva Kirbišu


TS


Poleg članic in članov, ki so se na teniške terene vrnili v Radomljah, so prvič po več kot dveh mesecih tekmovalno aktivni tudi mladi. Na turnirju deklet do 16 let v Šentjurju se je turnir že zaključil, naslova pa se je razveselila Ella Hojnik. Prava drama se je odvijala na Ptuju, kjer je Aljaž Kirbiš v četrtfinalu tesno ugnal Luna Obrula.



Na turnirju deklet U16 v Šentjurju je sodelovalo 19 deklet. V uvodnih krogih je največ pokazala Ula Jamar, ki je v prvih treh tekmah skupaj izgubila le 3 igre in se tako več kot zasluženo prebila do finala. Tam je morala priznati premoč 3. nosilki turnirja Elli Hojnik, ki je bila boljša s 6:1, 4:6 in 6:2.


Dekleta U16, Šentjur, finale
(3)Hojnik E. - Jamar U. 6:1, 4:6, 6:2



Blizu zaključka je tudi turnir fantov U16 v Velenju, kjer čakamo le še na finalni obračun. Za naslov se bosta pomerila prva dva nosilca Nejc Škorjanc in Job Japelj. Prvi je bil v polfinalu boljši od Žige Šveca, drugi od Davida Černeta.


Fantje U16, Velenje, finale
(1)Škorjanc N. - (2)Japelj J. [nedelja, 31.5., ob 10.00]



Na Ptuju bi se ta vikend morala odvijati turnirja deklet U18 in fantov U18, a prvi je zaradi premajhnega števila prijav odpadel. Vso pozornost so tako poželi fantje, ki s predstavami niso razočarali. Prava drama se je odvijala med Lunom Obrulom in Aljažem Kirbišom, zmage z 11:9 v tretjem nizu in s tem preboja v polfinale pa se je razveselil 2. nosilec.


Kirbiša bo v polfinalu izzival nepostavljeni Matic Križnik, v drugem polfinalu pa se bosta za finalno vstopnico pomerila Maj Premzl in Jaka Protič-Žakelj.


Fantje U18, Ptuj, polfinale
(1)Premzl M. - (6)Protič-Žakelj J.
Križnik M. - (2)Kirbiš A.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.