Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Pred Pokalom Mime Jaušovec


20.5.2020 18:31:00

Najboljši slovenski teniški igralci in igralke bodo med 6. in 8. junijem na igriščih RCU Lukovica organizirali dobrodelni turnir, kjer bodo loparje prekrižali domala vsi, ki so v zadnjih letih zaznamovali slovenski tenis. Turnir, katerega organizirajo s pomočjo Tenis Slovenije in agencije Sport Media Focus, ima povsem dobrodelno noto, vsi igralci pa bodo nastopili brez plačila.

Z nami bodo tako naši najboljši igralci z ATP lestvice Aljaž Bedene, Blaž Rola, Blaž Kavčič in drugi kot tudi naše najboljše igralke z WTA lestvice Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Andreja Klepač in druge.

FORMAT TEKMOVANJA
V vsaki ekipi je 5 igralcev in 5 igralk, od tega en igralec/ka mlajši od 21 let. Tekmovanje se odvija tri dni, vsak dan se igra 7 tekem – 2 x moški posamezno, 2 x ženske posamezno, 1 x moški dvojice, 1 x ženske dvojice in 1 x mešane dvojice. Igra se na 2 dobljena niza do 4 (3:3 tiebreak), odločilni niz podaljašani tiebreak. Vsaj 4 igralci v vsaki ekipi igrajo vsaj eno in ne več kot dve tekmi posameznikov ter ne več kot 3 tekme dvojic. Zmaga prvi dan je vredna 1 točko, zmaga drugi dan 2 točki in tretji dan 3 točke. Skupno je možno 42 točk in prva ekipa katera pride do 22 točk je zmagovalka oz. v primeru da je 21:21 odloča podaljšani tiebreak dvojic v poljubni postavi.

NOVINARSKA KONFERENCA
Ob predstavitvi Pokala Mime Jaušovec sta zbrane novinarje nagovorila tudi trenutno naša najboljša igralca Polona Hercog in Aljaž Bedene. »Me veseli, da smo se zbrali in odzvali vsi najboljši v Sloveniji in da bomo odigrali tekme v dobrodelne namene. Vsekakor gre za zelo pozitivno potezo za celoten slovenski tenis. Sicer v teh časih še ne treniram na polno, redno pa planinarim, sem veliko v naravi, tako da sem kondicijsko dobro pripravljena. Medtem ko teniška priprava, priznam, ni na najvišji ravni. A vsekakor bom dala vse od sebe.« je dejala Hercogova, Bedene pa je dodal: »Sicer bo kar težko po daljšem času priti nazaj v tekmovalni ritem. Seveda si želim zmage Zahoda, torej naše ekipe. Lahko bi tak turnir postal tradicionalen, da vzpostavimo rivalstvo med vzhodom in zahodom Slovenije. Se že veselim!«

ZAKONSKE OMEJITVE GLEDE VARNOSTI IN HIGIENE
Na prizorišču se bo upoštevalo vse trenutno veljavne zakonske omejitve glede varnosti in higiene. Gledalcev na tribunah žal ne bo, tako da bodo tekme vsem zainteresiranim na voljo na prvem programu SportKluba, ki bo dvoboje predvajal tudi v ostalih državah v regiji. Tekme bo poleg tega mogoče spremljati v spletnem prenosu na spletni strani tekmovanja www.pokalmima.com in uradnih profilih Instagram ter Facebook. Kmalu bo tudi več znanega o dobrodelni dražbi, na kateri bo na voljo nekaj nadvse atraktivnih predmetov najbolj znanih športnikov na svetu.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.