prijava_e
Novica

Priporočila za varnost teniških tekmovanj in trenažnih procesov


TS


Upoštevati je potrebno priporočila pristojnih organov. Tekmovalci, ki imajo kakršne koli simptome COVID-19, ali so bili v stiku s komerkoli, ki ima simptome COVID-19, so rizični ali v samoizolaciji, se tekmovanj in trenažnih procesov ne smejo udeležiti.



Tekmovanje in igranje tenisa je možno tako posamično kot v dvojicah. Prav tako je možno tekmovanje in rekreativno igranje v teniških dvoranah. Vsi deležniki naj ves čas vzdržujejo 1,5 m medosebne razdalje - tekmovalci, uradne osebe, organizatorji, osebje, gledalci (ne več kot 50 oseb). Potrebno je poskrbeti za ustrezno higieno rok, kašlja ter kihanja. Telesni stiki so odsvetovani. Ob koncu tekme se rokovanje lahko opravi z dotikom loparja na razdaljo. Priporočamo izogibanje dotikanja površin na prizorišču, kolikor je to mogoče.



Garderobe naj se uporabljajo ob upoštevanju 1,5 m medosebne razdalje. Tekmovanja naj se organizirajo na prostem. Le v posebnih situacijah je organizacija možna v notranjih prostorih (slaba vremenska napoved, izredne razmere … ), vendar ob upoštevanju varnostnih priporočil. Na vseh vstopnih in izstopnih točkah ter pri prijavah je priporočena namestitev razkužila. Ranljivim skupinam se odsvetujejo ogledi tekmovanj.



Priporoča se, da je sodniška pisarna na prostem. Potrebno je upoštevati priporočila pristojnih organov, kot so redno razkuževanje mize za prijave in ostalih površin, razdalja med čakajočimi pa naj bo 1,5 m.



Pokali in medalje naj bodo nameščeni na mizi za podelitve iz katere priporočamo, da si jih, brez dotikanja podeljevalca, vzame vsak sam. Skupinsko fotografiranje odsvetujemo. Priporočamo, da organizator očisti prizorišče in redno razkužuje vse površine, predvsem tiste, ki so bolj izpostavljene, kot so klopi na igriščih, ograje, kljuke in podobno. Poskrbeti je potrebno tudi za ustrezno čiščenje in razkuževanje sanitarij.



Če v roku 14 dni po tekmovanju kdorkoli opazi simptome COVID-19 je potrebno obvestiti direktorja tekmovanja in Tenis Slovenijo na info@tenis-slovenija.si.



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.