Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Ex-Yu liga z Đokovićem in Bedenetom v Sloveniji?


TS, 11.5.2020 18:20:00

Že nekaj časa je jasno, da teniških turnirjev pod organizacijo ATP in WTA ne bo vsaj do sredine julija, precej večja pa je verjetnost, da bo teniški premor trajal vsaj do septembra. Goran Ivanišević in Novak Đoković zdaj že razmišljata tudi o morebitni ustanovitvi Ex-Yu lige, v kateri bi nastopali tenisači s področja nekdanje Jugoslavije.

Na uradni strani Združenja teniških profesionalcev (ATP) je že nekaj časa moč najti koledar, na katerem imajo vsi turnirji do 13. julija pripis “suspended” (t.j. odpovedano). Zaradi nadvse oteženega potovanja po svetu, številnih varnostnih ukrepov in predvsem različnih situacijah v državah po celotnem svetu, je precej bolj realno, da se sprva načrtovani teniški turnirji ne bodo pričeli pred septembrom.

“Moja najbolj optimistična napoved je, da se bo v tenisu vse na stare tirnice vrnilo pomladi naslednje leto. Slišal sem, da celo razmišljajo o prestavitvi OP Avstralije 2021 na marec, kar je prav tako možnost. Ni mogoče, da bi se tenis, kakršnega smo poznali, vrnil pred Roland Garrosom ali Wimbledonom prihodnje leto,” je za HRT dejal Goran Ivanišević, zmagovalec Wimbledona leta 2001 in sedanji trener Novaka Đokovića.

Obeta se Ex-Yu liga

Precej večja verjetnost je, da bomo v bližnji prihodnosti lahko spremljali turnirje zaprtega tipa, na katerih bodo lahko nastopali le domači tekmovalci ali tenisači iz sosednjih oz. bližnjih držav. Tako bi lahko na področju bivše Jugoslavije nastala t.i. Ex-Yu liga, v kateri bi nastopali tenisači iz držav, ki so bile nekoč združene pod isto zastavo.

O tem še kako razmišljajo tudi v ekipi 1. igralca sveta. “Razmišljamo o seriji mini turnirjev – Srbija, Hrvaška, Slovenija ter Bosna in Hercegovina. To bi bil zelo resen nabor igralcev. Dela se na tem. Mogoče bo nekaj tu na Hrvaškem, v Srbiji bo zagotovo. Videli bomo, kako bo s potovanji, mejami, izolacijami. Upam, da bo to zaživelo nekje v juniju ali juliju,” je dejal Ivanišević.

Tudi v Sloveniji?

Morebitna ustanovitev Ex-Yu lige bi predstavljala odlično priložnost, da se v Sloveniji predstavi tudi 1. igralec sveta Novak Đoković. A tako kot pravi priljubljeni “Zec”, bo vse odvisno od razmer in varnostnih ukrepov. Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Borna Čorić, Marin Čilić, Miomir Kecmanović, Laslo Djere, Damir Dzumhur, Mirza Bašić in Ivo Karlović predstavljajo nabor tenisačev, ki bi jih ob domačih Aljažu Bedenetu, Blažu Roli, Blažu Kavčiču, Tomasu Lipovšku Puchesu, Niku Razboršku, Tomu Kočevar-Dešmanu in ostalih Slovencih vsekakor bilo v čast gostiti.

Enako bi veljalo tudi za ženski del, kjer bi ob Poloni Hercog, Tamari Zidanšek, Kaji Juvan, Dalili Jakupović in ostalih Slovenkah lahko spremljali še Petro Martić, Donno Vekić, Nino Stojanović, Olgo Danilović, Natalijo Kostić, Aleksandro Krunić, Jano Fett, Terezo Mrdežo in druge.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.