prijava_e
Novica

Torkov gost teniških pogovorov je bil predsednik ITF David Haggerty


ts


Pri Tenis Sloveniji kljub vrnitvi na igrišča nadaljujemo s projektom Ostani doma in bodi teniško aktiven! Tokratni gost Anžeta Bašlja na FB je bil predsednik Mednarodne teniške zveze (ITF), gospod David Haggerty. “Slovenijo bi rad spoznal nekoliko bolje. Rad bi jo obiskal. Nekaj vaših najboljših igralcev igra zelo dobro. Poznam vašo strast in teniško zgodovino. Vaša vloga v Tennis Europe je pri razvoju tenisa zelo pomembna,” je za začetek dejal Haggerty, ki je predsednik ITF postal leta 2015, ko je med drugim v program zapisal, da se bo boril za manjšanje razlik med najboljšimi in nižjeuvrščenimi igralci in igralkami.


Razlike v finančnem stanju so v trenutnih razmerah še bolj očitne: “ITF, ATP in WTA in štirje GS pripravljajo paket pomoči za igralce pod 150 mestom na lestvici. Na tem zdaj pospešeno delamo. Nekje v tednu dni sledi prva objava o tem projektu. Ob tem pa ima ITF odgovornost tudi do posameznih držav. Tudi one so naši deležniki. Želimo jim pomagati. Tudi trenerjem. Za njih smo odprli stran za brezplačno izobraževanje. Pomagati želimo tudi staršem, igralcem. Iščemo načine, da igralcem ne bo potrebno plačati IPIN. Iščemo številne metode, da bi se vsi deležniki vrnili nazaj s čim manj udarci.”

Celoten intervju si lahko ogledate na Facebook profilu Tenis Slovenije, kjer najdete tudi pretekle zanimive in poučne intervjuje s Tamaro Zidanšek, Aljažem Bedenetom, Blažem Kavčičem, Kajo Juvan, Blažem Rolo, Andrejem Kraševcem, Markom Porom, Radom Mulejem, Boštjanom Falknerjem.

Naslednji pogovor je na sporedu v petek, 1. maja, ob 12. uri, ko se nam bo pridružil Grega Žemlja, nekdaj 43. igralec na lestvici ATP.

Vprašanja lahko pošiljate na marketing@tenis-slovenija.si ali v zasebno sporočilo na Facebook profilu Tenis Slovenije.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.