prijava_e
Novica

V ponedeljek se vračamo na teniška igrišča


ts


Zahvaljujoč pozivom Tenis Slovenije, pomoči OKS-a in Direktorata za šport je vlada sprejela dopolnitev odloka, kjer se z namenom postopnega sproščanja ukrepov, poleg že obstoječih izjem doda nove izjeme, med drugim tudi športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

Del odloka, ki se nanaša na športno-rekreativne storitve začne veljati 20. aprila 2020. To pomeni, da se bo v ponedeljek začela tako pričakovana teniška sezona na prostem.

Končuje pa se že četrti teden projekta Ostani doma in bodi teniško aktiven! S projektom želimo povezati slovensko teniško skupnost z različnimi zanimivostmi, zato vsak dan na družbenih omrežjih Tenis Slovenije potekajo vaje s teniškim trenerjem Robijem Cokanom, Anže Bašelj pa dvakrat na teden na Facebook live gosti zanimive teniške goste.

Včeraj je bil gost na FB Live pogovoru predsednik strokovnega sveta Tenis Slovenije, Marko Por. Por je leta 1993 prišel do sploh prve zmage za Slovenijo v Davisovem pokalu: “Igrali smo v Zambiji. To je bila 3. evroafriška skupina. Nastopalo je pet reprezentanc. Najprej smo premagali San Marino.” Poleg obujanja spominov pa se je Por dotaknil aktualnih zadev: “Težko pričakovan ponedeljek se približuje. Potrebno bo upoštevati vsa navodila NIJZ. Treningov v večjih skupinah ne bo možno izvajati. Bosta pa lahko istočasno na igrišču dva igralca s trenerjem. Seveda ob upoštevanju vseh pravil”.


Turnirjev ne bo vsaj do začetka julija, ob tem pa naj spomnimo, da je Mednarodna teniška zveza za zdaj prekinila vse aktivnosti do 13. julija.


Celoten intervju si lahko ogledate tukaj.

V kolikor si še niste ogledali preteklih zanimivih in poučnih intervjujev s Tamaro Zidanšek, Aljažem Bedenetom, Blažem Kavčičem, Kajo Juvan, Blažem Rolo in Andrejem Kraševcem vam jih toplo priporočamo.

Naslednji pogovor je na sporedu v torek, 21. aprila, ob 12. uri, ko se nam bo pridružil Rado Mulej, ambasador projekta Gibaj, Mladina!. Vprašanja lahko pošiljate na marketing@tenis-slovenija.si ali v zasebno sporočilo na Facebook profilu Tenis Slovenije.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.