prijava_e
Novica

Najnovejše informacije glede dopustitve nekaterih športnih aktivnosti od 18. aprila dalje


ts


Lepo pozdravljeni,

v nadaljevanju vam sporočamo najnovejše informacije glede Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v RS ter prepovedi gibanja izven občin, ki začne veljati v soboto, 18. aprila 2020, in dopušča nekatere športne aktivnosti posameznikov v svoji občini, med katere sodi tudi tenis.

Torej, za sprostitev dejavnosti (igranje tenisa) je odgovorno Ministrstvo za notranje zadeve, kar je razvidno iz njihovega odgovora. Za sprostitev prepovedi uporabe športnih površin pa je odgovorno Ministrstvo za gospodarski razvoj, ki pa tega odloka (še) ni sprejelo.

Glede na odgovor Ministrstva za gospodarski razvoj in direktorice direktorata za šport, bo jutri obravnavan nov odlok, povezan z opravljanjem storitvene dejavnosti in izmenjave blaga, v katerem je konkretneje zapisano kako se lahko na področju športne dejavnosti ukrepa.

To pomeni, da v tem trenutku dovoljenje za uporabo igrišč še vedno ni izdano. Navedeno so nam v telefonskih razgovorih zagotovili na vseh treh ministrstvih.


Glede na vse izvedene aktivnosti predvidevamo, da bodo jutri po obravnavi sprostili tudi slednji del in bo igranje na teniških igriščih možno že v soboto. Poudarjamo pa, da se igranje tenisa lahko izvaja le v občini prebivanja, zato prehajanje v drugo občino s tem namenom zaenkrat še ni dovoljeno.

Vsekakor pa bo potrebno upoštevanje določil in priporočil za upravljalce teniških igrišč in teniške igralce, zato vam jih pošiljamo v prilogi .

Prosimo vas, da se do določil in priporočil opredelite in nam tekom jutrišnjega delovnega dne sporočite vaše morebitne pripombe in dopolnila

V kolikor se karkoli spremeni, vas bomo sproti obveščali. Za vse dodatne informacije vam ostajam na razpolago.


Teniški pozdrav, Gregor Krušič, Direktor
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.